Dít onthult je geboortegetal over je persoonlijkheid

geboortegetal

Weleens gehoord van numerologie?

Wanneer onze horoscoop in de krant verschijnt, vinden we het maar wat vermakelijk om even te kijken wat de sterren voor ons in petto hebben. Maar wist je dat je met numerologie ook veel over jezelf te weten kunt komen?

Het belangrijkste getal binnen de numerologie is je geboortegetal. Deze is supermakkelijk uit te rekenen en kan je veel vertellen over je persoonlijkheid en over de manier waarop jij in het leven staat.

Geboortegetal berekenen

Je geboortegetal is altijd een getal tussen de 1 en 9. Je kunt ‘m supermakkelijk zelf berekenen. Schrijf je geboortedatum op in cijfers en tel de cijfers bij elkaar op. Splits dit getal in losse cijfers en blijf bij elkaar optellen tot er maar een nummer overblijft. Wij doen het hieronder even voor met de geboortedatum van iemand die op 1 mei 1980 geboren is.

1-5-1980

1+5+1980 = 1986

1+9+8+6 = 24

2+4 = 6

Het geboortegetal van deze persoon is 6. Heb je je eigen geboortegetal berekend? Bekijk hieronder dan wat het over je zegt.

Geboortegetal 1.

Mensen met 1 als geboortegetal worden ook wel ‘de leider’ genoemd. Deze mensen zijn creatief, aanvoerders, zelfstandig en nemen het leiderschap van als nature op zich. Ze doen alles graag op hun eigen manier waardoor ze door anderen nog weleens gezien worden als koppig. Daarnaast zijn ze ook eerlijk en nemen ze geen blad voor de mond.

Geboortegetal 2.

Nummer 2 wordt ook wel ‘de diplomaat’ genoemd, dit is omdat mensen met dit geboortegetal gevoelig zijn en vanuit hun intuïtie handelen. Ze vinden het erg belangrijk om altijd mensen om zich heen te hebben van wie ze houden. Ze vinden het erg als ze anderen pijn doen en proberen rekening te houden met anderen. Ze zijn bescheiden en de mening van anderen vinden ze erg belangrijk. Ze doen hun best om de vrede te bewaren, maar dit zuigt energie. Doordat deze mensen zo gevoelig zijn, zijn ze wat vatbaarder voor depressieve gedachten. Probeer de stemming van anderen die van jezelf niet te veel te laten bepalen.

Geboortegetal 3.

Ook wel ‘de idealist’ genoemd. Mensen met dit geboortegetal zijn romantisch, makkelijk in de omgang, charmant en perfectionistisch. Vaak hebben deze mensen een creatief beroep en ze steken veel tijd en liefde in hobby’s. Ze worden snel enthousiast van dingen en pakken uitdagingen met beide handen aan. Doordat ze perfectionistisch zijn, zijn ze echter ook wat onzeker over zichzelf en hierdoor kunnen ze soms humeurig uit de hoek komen.

Geboortegetal 4.

Mensen met geboortegetal 4 staan bekend als ‘de conservatieveling’. Deze mensen houden van discipline, orde en nemen verantwoordelijkheid heel serieus. Spontaniteit is in het leven van deze mensen wat beperkt, er wordt pas gehandeld als iets 100 procent zeker is. Ze zijn betrouwbaar en stipt. Ze vinden het niet erg om hard te werken, pas hier echter wel mee op: mensen met dit geboortegal willen nog weleens veel te veel hooi op de vork nemen.

Geboortegetal 5.

De ‘non-conformist’, zo staan mensen met geboortegal 5 ook wel bekend. Ze zijn dromers en hechten erg veel waarde aan hun vrijheid. Ze zijn impulsief en ook wel wat ongeduldig. Hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen en daarom grijpen ze alle kansen aan om de sleur van het alledaagse leven te doorbreken. Door het impulsieve en ongeduldige karakter willen de non-conformisten echter nog weleens doorschieten in zijn of haar keuzes. Probeer daarom ook regelmatig even stil te staan bij je keuzes.

Geboortegetal 6.

Mensen met het geboortegetal 6 worden ook wel ‘de romanticus’ genoemd. Ze zijn gevoelig, vinden leven in harmonie belangrijk en ze zitten vol liefde. Ze zijn altijd vriendelijk en proberen altijd tot een oplossing te komen die voor beide partijen werkt. Ze nemen het vaak voor anderen op en kunnen niet tegen onrecht. Ze zijn door hun romantische karakter ook vatbaar voor complimentjes, zorg er dus voor dat je wel weet wanneer iets oprecht is of niet. Ook tegen kritiek kunnen de romanticusen niet zo goed. Probeer dit los te laten en het als leermoment te zien.

Geboortegetal 7.

Mensen wiens geboortegetal 7 is zijn ‘de intellectueel’. Deze mensen zijn dromers, onderzoeken dingen met liefde en zijn graag op zichzelf. Ze stellen zich open voor het spirituele en vinden het ook fijn om te mediteren. Juist omdat ze dingen onderzoeken en veel vragen stellen, denken ze over bepaalde zaken anders dan de meeste mensen. Hierdoor kunnen ze nog weleens botsen met anderen.

Geboortegetal 8.

We zijn aangekomen bij ‘de organisator’, oftewel mensen met het geboortegetal 8. Deze mensen zijn goed in het geven van leiding, zijn ambitieus, zijn materialistisch en geven veel om status. Ze gaan een uitdaging niet uit de weg en zijn erg competitief. Sparen daarentegen behoort niet tot hun sterke kant. Ze vinden het fijn om nieuwe spullen te kopen om zo aan anderen te laten zien wat ze in huis hebben. Ze zijn erg gesteld op gezelligheid en doen alles voor geliefden. Echter vinden ze het wel lastig om hun emoties te uiten.

Geboortegetal 9.

‘De filantroop’ hoort bij het geboortegetal 9. Deze mensen zijn zorgzaam, idealistisch en proberen dingen van meerdere kanten te bekijken. Ze doen veel dingen vanuit hun intuïtie en nemen verantwoordelijkheid altijd erg serieus. Ze cijferen zichzelf vaak weg en zetten zich in voor goede doelen. Vergeet echter niet ook aan jezelf te denken! Filantropen uiten hun emoties wanneer ze ergens meezitten en hebben veel aandacht nodig.

Lees ook: Zit je met je benen over elkaar? Dít onthult je zithouding over je persoonlijkheid…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Hoger Besef | Beeld: Pexels