Reddingsbrigade waarschuwt ouders: ‘Kijk naar je kind in plaats van je telefoon’

‘Ouders moeten hun kinderen onafgebroken in de gaten houden’

Met het mooie weer trekken veel mensen massaal naar het strand toe voor een beetje verkoeling. Heel fijn, alleen moet de veiligheid van de strandgangers wel gewaarborgd worden. En daar moeten niet alleen de strandwachten, maar ook de strandgangers zelf hun verantwoordelijkheid voor nemen. 

Afgelopen week heeft de Haagse reddingsbrigade veertig kinderen moeten redden.

Smartphone

In totaal raakten afgelopen week maar liefst veertig kinderen vermist, in heel Nederland in totaal 61 kinderen. Aan de Reddingsbrigade de taak om deze kinderen op te sporen en te redden. De Reddingsbrigade merkt dat veel ouders steeds meer aandacht hebben voor hun telefoon, in plaats van zelf op te letten en hun kinderen continu in de gaten te houden. Dit hoort wel de verantwoordelijkheid van de ouders te zijn, want met zoveel mensen op het strand is het voor de brigade onmogelijk om op iedereen tegelijkertijd te letten.

Reddingspost

De strandwachten verzoeken alle ouders nu om op hun kinderen te letten en niet continu naar hun telefoon te staren. Sander Zeilstra van de Reddingsbrigade Nederland vertelt aan het AD dat hij het een zorgelijke ontwikkeling vindt: “Het is ingeburgerd geraakt om constant op de telefoon te kijken. Maar aan het water werkt het niet om af en toe te kijken of het nog wel goed gaat. Gaat het mis, dan ben je veel te laat. Zeker aan de vloedlijn moet je erbij zijn.” Daarnaast adviseert de brigade ouders om meteen bij opkomst op het strand te kijken waar de dichtstbijzijnde post zich bevindt.

Lees ook: Autovakantie naar Frankrijk? Let dan goed op de nieuwe verkeersregels vanaf 1 juli 2018

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay