Waarschuwing: agressieve SUPERWESP in Nederland gesignaleerd! Kijk uit voor deze zeer gevaarlijke insecten, deel dit bericht SVP!

superwesp

Wespen zijn al vervelend, maar voor deze variant moet je echt uitkijken! Er zijn absurd grote wespen gesignaleerd op een fietspad tussen de Drentse plaatsen Hollandscheveld en Elim.

Vier mensen zijn onwel geworden na een steek van de superwesp. Ooggetuigen zeggen dat het om enorme wespen ging, minimaal twee keer zo groot als de wespen die wij gewend zijn. Er zijn zelfs vier ambulances ingezet om de fietsers naar het ziekenhuis te brengen!  Het fietspad is uit voorzorg afgesloten en een gespecialiseerd bedrijf begint morgen met de bestrijding van de monsterwespen. Een van de slachtoffers vertelt geschrokken wat er gebeurd is: “Wij fietsten hier langs en toen kwamen er opeens wespen uit het bos en die vielen ons zo aan. Het waren van die heel dikke wespen. Ik werd achterop mijn hoofd gestoken en mijn vrouw ook. Mijn vrouw ging ondersteboven met de fiets. Toen ik op mijn achterhoofd voelde zaten daar dikke wespen. Ik voel de pijn nog.”

superwesp2

Er werden ambulances ingezet voor de slachtoffers van de agressieve wesp.

Heb jij deze wesp gezien? Zorg dan dat je extra oplet en als je gestoken wordt, bel dan meteen 112!

Bron: NOS