Waarschuwing: er gaat een nepmail van Netflix rond! Waarschuw al je vrienden

De oplichters willen met deze nepmail als je geld hebben!

Geen enkel mailtje is tegenwoordig honderd procent veilig. Je moet heel goed opletten dat je niet een mailtje opent van oplichters die geld van je af willen troggelen. Kregen we eerder al mailtjes van de belastingdienst en links via Facebook, daar komt nu een nepmail van Netflix bij. 

Gelukkig is het openen van deze mail niet gelijk een gevaar, maar er zitten wel risico’s aan vast.

Gegevens
In de mail staat dat je je betaalgegevens moet gaan aanpassen en dat je tijdelijk een schorsing aan je broek krijgt als je dat niet doet. Er staat dan een knop onder, waarmee je je account weer kan heractiveren. Vervolgens kom je op een site die extreem veel lijkt op het inlogscherm van Netflix en daar moet je je betalingsgegevens invullen. Wat jij echter niet weet op dat moment is dat oplichters die gegevens kunnen gebruiken om je al je geld afhandig te maken! Pas dus goed op waar je op klikt.

Voorkomen 
Je kan gelukkig zelf bekijken of het mailtje wel echt van Netflix komt. Kijk goed naar de afzender. Vaak staat daar een gek emailadres. Vooral achter het @-teken kan een heel gek adres staan. Als dit niet @Netflix is, dan kan je er donder op zeggen dat het niet van Netflix afkomstig is. Ook is het altijd slim om de URL van de website (in de balk bovenin) te controleren. Daar kan je heel makkelijk zien of je wel naar de echte Netflix-site geleid wordt.

Deze waarschuwing bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash