Met deze truc is het schoonmaken van de gaspitten kinderspel!

gasfornuis

Zo krijg jij ook zulke mooie, glanzende gaspitten

Er zijn dingen die gewoon niet leuk en makkelijk zijn om schoon te maken. De gaspitten zijn daar zeker één van. Er komen van die nare bruinzwarte vlekken op die je er met een normaal doekje en sopje gewoon niet af krijgt. Gelukkig bestaan er wel trucs om dat net even makkelijker te maken.

Met één van deze trucs heb jij je gaspitten binnen no-time schoon!

Waspoeder
De eerste truc is met waspoeder. Dit heb je waarschijnlijk al in huis staan en hier komt het ook heel erg van pas. Maak er een papje van met wat water en smeer je pitten ermee in. Laat het er minstens 10 minuten op zitten en je zult zien dat alle ingebrande plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je kunt het er daarna zo afvegen.

Cola
Ook cola kan je enorm goed helpen bij het schoonmaken van je de pitten. Giet een laagje cola erop en laat dit vervolgens een half uur zitten. Met een schuursponsje haal je de zwarte ingebrande vlekken heel makkelijk weg. Wij namen de proef op de som en het werkt inderdaad erg goed!

Dasty
Ontvettende schoonmaakmiddelen zijn ook echt top voor je gaspitten. Vooral een middel, zoals Dasty is top. Spuit het middel op je gaspitten en laat het een uurtje intrekken. Daarna veeg je het er zo af met een vochtige doek. Zo makkelijk kan het zijn!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Beeld: Pixabay