Dit arme hondje werd zwaar verwaarloosd... Dankzij de Dierenbescherming ken je 'm niet meer terug!

dierenbescherming hondje

Gelukkig kan de hond nu weer kwispelen van blijdschap

We kunnen er met ons hoofd niet bij dat sommige mensen hun geliefde huisdieren kunnen verwaarlozen. Toch komt het vaker voor in Nederland dan we misschien dachten. Ook het aandoenlijke hondje Morris werd verwaarloosd door zijn baasje en vervolgens gedumpt. 

Vorige week dinsdag werd het arme beestje gevonden in een boodschappentas in Rotterdam.

Maltezer
Morris, een klein wit Maltezertje kwam, nadat hij gevonden werd, terecht bij de Dierenbescherming. Hij was behoorlijk verwaarloosd, stonk, had een blaasontsteking, moeite met lopen en was graat-, maar dan ook graatmager. Dankzij alle liefde die het hondje na de vondst kreeg, samen met een grondige kappersbeurt, gaat het nu gelukkig al een stuk beter met hem.

Dierenbescherming
We zijn nu een week verder en de Dierenbescherming deelde dit aandoenlijke filmpje van Morris. Het gaat gelukkig al een stuk beter met de viervoeter en op het moment verblijft hij bij een gastgezin waar goed voor hem wordt gezorgd. Iedere dag oogt hij weer wat vrolijker, zo laat de Dierenbescherming weten. "Het is een lief hondje dat alles gelaten over zich heen laat komen." Bij de Dierenbescherming zijn ze nog steeds op zoek naar de voormalige eigenaar van Morris. "Het dumpen en verwaarlozen van je huisdier is een strafbaar feit", schrijft de Dierenbescherming op de website. Ze vraagt mensen die meer weten zich te melden.

Lees ook: Zo maak je heel makkelijk een huisdierenmandje van een oude trui!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Dierenbescherming, RTL Nieuws | Beeld: videostill Twitter