Te warme smartphone door de zomerhitte? Dit doe je eraan

warme smartphone

Een warme smartphone is nooit een goed teken

Het zonnetje warmt ons allemaal lekker op. Een heerlijke middag in de achtertuin of op het balkon? Daar zijn we met de stijgende temperaturen niet vies van! Maar al die warmte is helemaal niet zo goed voor je smartphone. Zo kun je het opwarmen van je telefoon tegengaan.

Warme smartphone

Over het algemeen wordt je smartphone niet zo snel warm. Misschien als je je toestel voor heel intensieve mobiele games gebruikt, of als je het apparaat een poos in je broekzak hebt gehad. Maar de slimme toestellen zijn er niet op gebouwd om flink op te warmen. In de zomer gebeurt dit echter een stukje sneller. Je legt je toestel éven naast je neer in de tuinstoel en binnen no-time is je smartphone een flink aantal graden heter. Dat wil je zoveel mogelijk voorkomen, dus wat doe je eraan?

Afkoelen

Er zijn allerlei verschillende manieren om je smartphone af te laten koelen. Allereerst geldt natuurlijk: haal je smartphone uit de zon en leg hem ergens op een koele, goed geventileerde plek neer. Blijf er bovendien een poosje van af. Als je de smartphone niet gebruikt, hoeft de techniek binnenin niets te doen en creëert dit dus ook geen extra hitte. Heb je een hoesje om je toestel? Haal deze er dan tijdelijk af, zodat je smartphone de extra hitte beter kwijt kan. Ook is het een slim idee om je toestel even niet aan de lader te doen. Opladen zorgt namelijk ook voor extra warmte in je toestel, en dat wil je juist voorkomen.

Nare gevolgen

Het oververhitten van je toestel kan nare gevolgen hebben. De hitte zorgt ervoor dat de techniek binnenin het toestel een stuk minder werkt. Hierdoor kan je smartphone langzamer werken, blijven hangen, en zelfs uitvallen. Ook komt het de levensduur van je telefoon niet ten goede als je smartphone regelmatig oververhit. In dit geval kan ook de accu flinke problemen ondervinden. Zo zul je merken dat een volle batterij steeds minder lang meegaat. En in het ergste geval, als de batterij flink oververhit, kan deze zelfs uit elkaar knallen of in de brand vliegen. Ai! Toch maar even een smartphone-pauze inlassen als je buiten in het zonnetje zit, dus.

Lees ook: Autorijden in de hitte: dit zijn de 6 meest gemaakte fouten

Bron: Max Vandaag | Beeld: Unsplash, Yura Fresh