Verplichte coronatest voor Nederlanders die naar Italië reizen

Voortaan moeten Nederlandse reizigers in Italië een negatieve coronatest kunnen laten zien

Van plan om het druiligere herfstweer te ontsnappen en de herfstvakantie in het zonnige zuiden door te brengen? Houd dan rekening met de nieuwe maatregelen die Italië heeft afgekondigd voor reizigers uit Nederland en België. Zonder negatieve coronatest mogen zij het land niet meer bezoeken.

Verplichte test

De Italiaanse minister van Volksgezondheid heeft laten weten dat coronatesten verplicht worden voor reizigers uit Nederland, België, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Voor meerdere andere landen was dit al het geval. Heb je nog een zonnige vakantie in Italië in het verschiet, dan moet je aan kunnen tonen dat je negatief bent getest op het coronavirus. De test mag niet meer dan 72 uur oud zijn.

Extra maatregelen

In het land worden extra maatregelen genomen, omdat het aantal besmettingen weer snel oploopt. Mocht je Italië bezoeken, houd er dan ook rekening mee dat mondkapjes op straat en in publieke ruimtes verplicht zijn. Geen mondkapje dragen kan je in dit land duur komen te staan: de Italianen delen daarvoor een boete uit van 400 euro.

Code geel

Volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken is een vakantie naar Italië nog wel mogelijk. Het land staat nu op code geel. “U kunt op vakantie naar Italië, maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen”, luidt het reisadvies momenteel. Voor de eilanden Sicilië en Sardinië geldt dat reizigers zich van tevoren moeten registreren. Op Sicilië moet je bij aankomst een corona-sneltest ondergaan. “Houd er rekening mee dat bij een positief testresultaat u en uw reisgenoten verplicht kunnen worden in quarantaine te gaan, mogelijk op eigen kosten en op een door de lokale GGD aangewezen locatie”, waarschuwt het ministerie.

Lees ook: Hoe veilig is jouw vakantiebestemming? Check het hier!

Bron: Linda, Ministerie van Buitenlandse Zaken | Beeld: Pexels