Mensen die hun geld aan déze dingen uitgeven zijn het gelukkigst!

geld

Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘een ervaring rijker’

Hoeveel geld je ook uitgeeft en hoeveel kleding of andere spullen je ook in huis hebt staan; er kan altijd meer bij. Hebben we het ene gekocht, verlangen we alweer naar iets anders. Als een oneindige stroom van spullen ons niet gelukkig maakt, wat dan wel?

Uit onderzoek blijkt dat geld uitgeven aan het maken van herinneringen het gelukkigst maakt.

Adrenaline
We snappen dat, als je iets moois voor jezelf koopt, je een heel fijn gevoel hebt. Een gevoel dat soms overeen komt met een shot adrenaline. Helaas is dit gevoel vaak tijdelijk; de volgende dag zijn we alweer vergeten hoe blij we werden van die aankoop en voor je het weet verlang je alweer naar een andere aankoop. Niet zo gek dus dat we van materialistische zaken niet de gelukkigste mensen op aarde worden. Het is dan ook bewezen dat mensen die hun geld uitgeven aan ervaringen over het algemeen gelukkiger zijn.

Ervaringen
Je kunt je vast wel voorstellen dat je, als je de respectabele leeftijd van 90 heb bereikt, je eerder met een blij gevoel terug zal kijken op de dingen die je hebt beleefd en de herinneringen die je hebt gemaakt, dan op de nieuwe koelkast die je hebt gekocht toen je 28 was. Dit is nu ook wetenschappelijk bewezen: onderzoekers van de San Francisco State University hebben aangetoond dat mensen die hun geld besteden aan reizen, ervaringen en het maken van herinneringen gelukkiger zijn dan mensen die hun geld uitgeven aan dure aankopen.

Minder waardevol
Uit het onderzoek bleek onder andere dat mensen die een dure aankoop deden het gekochte product na de aankoop ervan minder waardevol vonden dan voor de aankoop. Dit toont aan dat we ons laten leiden door het verlangen op korte termijn dingen te bezitten, maar dat we dit eigenlijk niet écht waardevol vinden. Ook gaven alle deelnemers aan dat ze ervaringen belangrijker vonden dan het hebben van spullen. Toch zwichtten veel van deze deelnemers voor het doen van een aankoop, waarschijnlijk omdat we gevoelig zijn voor trends en status. Probeer dus, de volgende keer als je op het punt staat een aankoop te doen, eens na te gaan of je het echt wilt hebben en of je je geld niet liever uit wilt geven aan het creëren van een mooie herinnering.

Lees ook: Heb jij dit thuis staan? Déze dingen in huis maken je ongemerkt ongelukkig

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixabay

Array