Nicolette Kluiver praat voor het eerst over de afgelopen maanden: “Dezelfde longarts die me had weggestuurd vertelde me dat ik longkanker had”


“Een half jaar lang heb ik het tegen de artsen gezegd”

Nicolette Kluiver heeft een aantal turbulente maanden achter de rug. Zo deelde de presentatrice in februari met de wereld dat ze onder het mes ging om een deel van haar rechterlong te verwijderen.  Aan haar fans liet ze via social media weten hoe de operatie was verlopen en hoe haar herstel ging, maar verder bleef ze daar altijd erg gesloten over. Tot nu toe.

Aan Peter van der Vorst durft de positief ingestelde presentatrice voor het eerst meer te vertellen over de heftige periode die ze achter de rug heeft. Zo bleek uit het gesprek met Nicolette dat ze eerst een verkeerde diagnose had gekregen! Maandenlang vertelde ze de artsen dat ze dacht dat ze kanker had, maar ze werd gediagnoseerd met ‘alleen maar’ tbc.

“Uit de biopt kwam dat het geen kanker was. Toen heb ik een tuberculose-test gedaan en daar kwam uit dat ik tbc had. Gek genoeg heb ik nooit geloofd dat ik tuberculose had. Op een of andere gekke manier wist ik dat het kanker was. Twee weken later zat ik bij dezelfde longarts die mij had weggestuurd en hij zei, we hebben heel slecht nieuws: het is longkanker”, vervolgens barst de blondine in tranen uit. “Dat moment dat ik daar zat, het enige wat ik kon denken was: ik heb het jullie gezegd, een half jaar lang heb ik het jullie gezegd”, vervolgt ze.

Weer aan het werk
Midden februari liet de presentatrice een gedeelte van haar rechterlong verwijderen. Op social media liet de blondine destijds weten dat de operatie was geslaagd en dat ze alle tijd zou nemen om te herstellen. Ondertussen gaat het weer goed met de 32-jarige en pakt ze langzaam haar werkzaamheden weer op. Zo liet ze 5 mei weten weer te beginnen met het presenteren van RTL Boulevard.

Lees ook:

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill