Dol op planten maar geen tijd om ze te verzorgen? Volg dan deze tip!

Met deze tip hebben jouw planten bijna geen verzorging nodig!

De meeste mensen houden van een leuke sfeer in huis en in de tuin. Daarom worden er overal bloemen en planten neergezet. Ze laten de ruimte heerlijk geuren en het brengt ook nog wat zuurstof met zich mee. Vooral als de bloemen of de planten gaan bloeien kunnen we ervan genieten. De frisse lucht en alle geurtjes die je neus binnen dringen, heerlijk!

Bloemen en planten zijn hartstikke leuk maar nu ga je op vakantie, wie gaat er voor ze zorgen? Je vindt niet altijd iemand die tijd en zin heeft om de zorgplicht op zich te nemen. En wat doe je dan? Laat jij je planten daar wegrotten? Dat is zonde! Daarom hebben wij er wat op gevonden.

De ultieme oplossing zijn luiers! Wat een gek idee zul je vast denken maar het werkt wel. Weet je waarom? De luiers kunnen veel vocht in zich opnemen en als je ze een tijdje in een bak water laat staan kunnen ze misschien wel meer dan een liter water opnemen. Dat betekent dus lekker op vakantie gaan, want jij hoeft niet meer aan je bloemen en plantjes te denken.

Doe de luiers in een bak waar genoeg water in kan. De hoeveelheid ligt er natuurlijk aan hoe groot de luiers zijn en hoeveel luiers je nodig hebt. Je kunt de luiers tegelijk in een bak met water zetten maar ook kan het apart. Voeg er ongeveer een liter water aan toe en laat het een tijdje staan. Als je ziet dat de luiers al het water hebben opgezogen dan plaats je ze in een plantenbak en druk je het voorzichtig aan. Zo blijft de potgrond vochtig en zullen je bloemen en planten je vakantie wel overleven. Geniet van je vakantie!

Pagina 1/1