Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

op vakantie
Dit is waarom je altijd een foto moet maken voor je op vakantie gaat

Paspoorten, zwemkleding, geld… Is alles ingepakt? Check, check, nog eens checken. Op vakantie gaan kan veel stress opleveren. Ben je eindelijk onderweg, begin je weer na te denken of je het huis goed op slot hebt, het gas en de lichten uit. Het kan je soms echt niet lekker zitten, omdat je een kleine handeling als het gas uitdraaien niet meer kan herinneren. Gelukkig is hier een oplossing voor!

Zo vergeet je het nooit meer.

Foto

De een is er gerust op dat-ie alle ramen en deuren op slot heeft en het gas uit heeft staan. De ander is nog geen kilometer van huis verwijderd en begint al te stressen over of het huis niet afbrandt omdat het gas nog aan staan. Wij behoren in ieder geval tot de laatste categorie, omdat we ons nooit kunnen herinneren of we nou écht het gas hebben uitgedraaid. De oplossing? Maak even een foto!

Gasstel

De meeste mensen bezitten tegenwoordig wel een smartphone met camera, en anders wel een tablet of digitale fotocamera. Onze tip: maak – nadat je het gas uit hebt gedraaid – een foto van je gasstel. Hetzelfde geldt voor een elektrische kookplaat of inductieplaat: zet hem uit en maak een foto. Begin je onderweg te twijfelen of je het gas goed uit hebt gedraaid? Dan pak je gewoon de foto erbij zodat je het zeker weet. Dit scheelt heel wat stress voor de zenuwpezen onder ons!

Vakantie

Deze truc is op nog veel meer dingen toe te passen: zet ramen en deuren die op slot zitten op de foto om jezelf eraan te herinneren dat ze echt dicht zijn. Wij van de redactie zijn bijvoorbeeld gauw panisch of we de voordeur wel op slot hebben gedraaid. Maak een foto van de deur nadat je hem op slot hebt gedraaid. Natuurlijk kun je hieraan niet zien of-ie op slot zit, maar daardoor weet je wel dat je de handeling hebt uitgevoerd. Je kunt ook je huisgenoot of familielid laten filmen dat jij de deur op slot draait. Klinkt omslachtig? Als je echt iemand bent die zich hier zorgen over kan maken, dan kan een foto of filmpje van 2 seconden veel schelen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2