Last van fruitvliegjes? De oplossing heb je al in je keukenkastje liggen!

Met dit trucje ben je zo van de fruitvliegjes af!

Fruitvliegjes zijn ontzettend irritant. Ze doen eigenlijk niemand kwaad, maar toch word je helemaal gek als je ze in huis hebt. Die kleine, hardnekkige vliegjes lijken uit het niets te verschijnen en voor je het weet is er een ware plaag in je keuken. Ze grijpen elke kans aan om zich voort te planten en leggen honderden eitjes in een mum van tijd.

Voorkomen is beter dan genezen

Fruitvliegjes zijn niet gevaarlijk, maar wel erg vervelend. Ze vinden hun weg tussen je groente, fruit, lege wijnflessen en in je prullenbak. Hierdoor is het heel moeilijk om de fruitvliegjes kwijt te raken. Daarom is voorkomen beter dan genezen: gooi fruitsap, voedselresten en lege (wijn)flessen direct weg in een afgesloten vuilniszak. Dek alles in je koelkast en op het aanrecht goed af en hou je keuken vlekvrij. Ondanks alle maatregelen kan het toch voorkomen dat de fruitvliegen hun slag hebben geslagen. Alsnog geen man overboord, volg dan deze simpele tip op!

De oplossing
De oplossing staat zeer waarschijnlijk al in je keukenkastje. Het enige wat je nodig hebt om de strijd met de fruitvliegen aan te gaan, is een schaaltje appelciderazijn met een druppeltje afwasmiddel. Wij hebben het geprobeerd, een schaal een nacht in de keuken laten staan en toen we de volgende ochtend keken dreven er honderden vliegjes in! Binnen een paar dagen waren we van de plaag af. Het is misschien niet de meest diervriendelijke manier, maar wel ontzettend effectief.

Goed opruimen

Heb je er daarna nog steeds last van? Fruitvliegjes hebben geen fruit of groente nodig om zich voor te kunnen planten. Vochtige vaatdoeken, sponzen en handdoeken zijn namelijk ook prima plekken om hun eitjes in te leggen. Zorg er daarom voor dat je aanrecht vetvrij blijft en je geen etensresten of natte doeken achterlaat. Dan zijn de vliegjes binnen een mum van tijd weg!

Lees ook: Op dit onderdeel van de sportschool zitten de meeste bacteriën

Bron: Homify | Beeld: Tips en Weetjes ©