Dit is wat je wel en niet mag meenemen uit je hotelkamer

Heb jij weleens hotelzeep ‘gepikt’?

Als je in een goed hotel overnacht is het heerlijk om gebruik te maken van de gratis shampoo’s, lotions en zeepjes. Ook de zachte handdoeken en fluffy badjassen zijn hemels. Er zijn best wat mensen die het een en ander uit hun tijdelijke verblijf mee willen nemen naar huis, maar in hoeverre mag dat?

Er is een aantal dingen dat je gewoon mee mag nemen.

Meenemen

Het spreek voor zich dat je niet zomaar de hotel-tv van de muur trekt en in je koffer propt, maar hoe zit het met de shampoos? Je mag die natuurlijk gewoon gebruiken, maar mag je ze ook meenemen als je de ongeopende flesjes niet hebt gebruikt? Hoogtijd voor wat verheldering! De volgende dingen mag je gewoon meenemen:

 • Toiletartikelen
  Shampootjes, conditioners of lotions. Je mag het allemaal meenemen om er op een later moment nog van te genieten.
 • Stationary
  Briefpapier, pennen met daarop het logo van het hotel. Ook dat mag in de koffer mee terug naar huis.
 • Kaartjes
  In menig hotel vind je ansichtkaarten van het hotel en van de omgeving. Neem ze gerust mee naar huis als aandenken.
 • Slippers
  Niet alle hotels bieden deze luxe, maar met een beetje geluk vind je in je hotelkamer een paar slippers. Zitten ze zo lekker dat je er geen afscheid van wilt doen? Dan mag je ze gewoon meenemen!

Het hotel zou het daarentegen heel erg waarderen als je deze dingen in de kamer laat, want die zijn én blijven van het hotel.

 • Badjassen en handdoeken
  In een hotel zijn ze heerlijk zacht, dus we kunnen ons voorstellen dat je die sneeuwwitte badjassen en handdoeken mee wilt nemen, maar het hotel heeft echt liever dat je ze niet stiekem in je koffer propt.
 • Bijbel
  Vaak vind je in het nachtkastje naast je bed een bijbel, maar ook deze mag je niet meenemen.
 • Föhn
  De meeste föhns mag je gebruiken in ruil voor een borg, dus neem je de föhn mee? Dan heb je alleen jezelf ermee. In andere gevallen zitten föhns ook weleens aan de muur bevestigd. Om een reden: want dan kun jij ‘m niet zomaar meenemen.
 • Klok
  Gewoon aan de muur laten hangen.
 • Radio
  Het spreekt eigenlijk wel voor zich, maar ook de radio mag je niet meenemen.

Natuurlijk vind je op een hotelkamer wel meerdere spullen, maar het lijkt ons voor zich spreken dat jij je niet afvraagt of je het dekbed nu wel of niet mag meenemen. Zie je iets in de hotelkamer wat je écht heel mooi vindt en wat je wel mee zou willen nemen? Dan kun je altijd bij de receptie informeren of je bijvoorbeeld dat ene schilderij, tegen betaling, mee mag nemen.

Lees ook: Zo kies je het perfecte hotel, volgens een hotelinspecteur

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels