Good to know: zo pel je supersnel een mandarijn

mandarijnen

Waarom wisten we dit niet eerder?

Heb jij ook altijd ruzie met een mandarijnenschil? Want zeg nou zelf,  je mandarijn ontdoen van al die vervelende witte draadjes kost zeeën van tijd.  Geen stress! Met dit handige trucje zeg je die struggle gemakkelijk vaarwel. 

Mandarijn pellen

Tomas Breeman, het gezicht achter het Instagram-account @handigetips, laat ons zien dat het pellen van een mandarijn helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. De mandarijn snel ontdoen van z’n schilletje wordt met deze truc een eitje. Enne, het beste van alles: je hoeft die vervelende witte sliertjes er ook niet meer af te trekken! ”Handig als je lange nagels hebt.. of geen zin in schil onder je nagels ?!”, luidt het bijschrift. Hieronder zie je hoe hij te werk gaat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomas Breemen (@handigetips__)

Do it yourself

  • Snijd een mandarijn doormidden.
  • Vervolgens kun je via de achterkant het vruchtvlees eruit duwen. Easy peasy! 

Je kunt er ook voor kiezen om met een lepel of je duim lang het vruchtvlees te gaan nadat je ‘m doormidden hebt gesneden. Op deze manier komt het vruchtvlees er ook netjes uit.

Ga jij het proberen?

De juiste mandarijn kiezen

In bijna ieder netje zitten lekkere mandarijnen en exemplaren die heel droog of flauw zijn. Om er zeker van te zijn dat jij er een pakt die lekker zoet en sappig is, kun je het beste even voorzichtig in de vrucht knijpen. Zit-ie strak in zijn schil? Dan is het waarschijnlijk een sappige mandarijn. Voel je lucht? Dan is-ie waarschijnlijk al vocht verloren, waardoor de vrucht uitdroogt. Good to know!

Lees ook: Gooi het netje van je mandarijnen niet weg, dit kun je ermee!

Bron: Instagram @handigetips_, Archief Tips en Weetjes | Beeld: Pexels