Arm gezin in Steenrijk, Straatarm weet kijkers diep in het hart te raken

De tranen vloeien rijkelijk bij het arme gezin

In de nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm maken we kennis met moeder Patricia en haar drie kinderen. Het is al snel duidelijk dat ze als moeder alle zeilen bijzet om het hoofd boven water te houden. Iets wat niet altijd even makkelijk is voor het gezin. De uitspraken van de jonge moeder raken de kijkers en op Twitter wordt na de aflevering massaal gesproken over het gezin.

Arme gezin Steenrijk, Straatarm

De familie van Briemen bestaat uit moeder Patricia, dochter Denise (25), zoon Rick (16) en dochter Caitlyn (1). Er zit een groot leeftijdsverschil tussen de kinderen en ze hebben alle drie een andere vader. Patrica werkt fulltime in een broodjeszaak en al met al moet de familie rondkomen van 80 euro per week. De oudste kinderen Denise en Rick helpen waar nodig. Zo past Denise regelmatig op haar kleine zusje als haar moeder moet werken en kookt zoon Rick iedere avond voor het hele gezin.

De familie Huismans

In het landelijke Doornspijk maken we kennis met Maurice Huismans, zijn vriendin Patricia en hun zoontje Chiron (3). Het gezin woont in een luxueuze verbouwde woonboerderij. Vader Maurice heeft een flink kapitaal opgebouwd door zijn werk als DJ in het feestmuziekcircuit en als producer en manager van onder andere acts als de Snollebollekes. Het jonge gezin werkt hard, maar genieten ook van al het luxe dat het leven te bieden heeft.

Eerlijkheid

Patricia van Briemen is tijdens de ruil meerdere malen tot tranen geroerd. De familie kan eindelijk samen genieten van leuke uitjes en etentjes. Met name de eerlijkheid van Patricia is waar de kijkers van opkijken. Zo geeft de jonge moeder toe dat ze zich vaak te min voelt en erg jaloers is op het leven van anderen. “Het raakt me dat ik dat nooit zou hebben”, biecht ze op voor de camera. Op Twitter spreken kijkers veel lof uit over de eerlijkheid van Patricia.

Aflevering van Steenrijk, Straatarm gemist? Kijk ‘m hier terug.

Lees ook: Videoland-tips: dit zijn de leukste nieuwe films om te bingen

Bron: SBS 6 | Beeld: Videostill