Pijnlijke fout gemaakt tijdens zwangerschapsaankondiging Meghan Markle

zwangerschapsaankondiging

Hier is niet goed over nagedacht

Sinds het moment waarop Meghan Markle en prins Harry elkaar het jawoord gaven, hoopten royalty-fans dat er snel een koninklijke baby aangekondigd zou worden. Gisteren werd bekend dat de twee in het voorjaar van 2019 ouders worden, maar de aankondiging dat Meghan Markle zwanger is, was niet zo tactisch als je van het koningshuis zou verwachten.

De zwangerschapsaankondiging was slecht getimed.

Herdenkingsdag

Elke bericht over de Hertog en Hertogin van Sussex wordt verslonden en elke foto van het stel wordt aandachtig bekeken. Het mag duidelijk zijn dat het stel ontzettend geliefd is bij zowel de Britse bevolking als bij ons in Nederland. We zijn daarom ontzettend blij dat het stel een kindje verwacht, maar de aankondiging had een stuk tactischer gekund. Gisteren, 15 oktober, was namelijk ook de internationale herdenkingsdag voor het verliezen van een baby tijdens een zwangerschap.

Kritiek

Van 9 oktober tot 15 oktober vindt elk jaar de Baby Loss Awareness Week plaats. Met name in Canada, de Verenigde Staten, Noorwegen, Italië, Kenia en in delen van Australië wordt er veel stilgestaan bij deze week. Ondanks de blijdschap die velen voor het stel voelen, waren er ook veel mensen die hun kritiek uitten op social media. Mensen laten weten dat ze het niet handig, of simpelweg dom, vinden om op de laatste dag van deze gevoelige week de zwangerschap aan te kondigen.

Lees ook: Zoveel kostte de koninklijke bruiloft van prins Harry en Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia, Twitter | Beeld: Videostill