Autovakantie naar Frankrijk? Let dan goed op de nieuwe verkeersregels vanaf 1 juli 2018

Vanaf 1 juli heeft Frankrijk nieuwe verkeersregels

Veel Nederlanders pakken in de zomer hun koffer en vertrekken met de auto naar het zonnige Frankrijk. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met het vliegtuig heen te gaan, maar toch gaan er jaarlijks ook nog veel Nederlanders met de auto naar Frankrijk. Ben jij hier een van? Lees dan vooral de volgende nieuwe verkeersregels van dit land goed door.

Bespaar jezelf een mogelijke boete voordat je op je vakantiebestemming aankomt.

Maximumsnelheid

Om te beginnen zijn er nieuwe regelingen ingevoerd wat betreft de maximumsnelheid in Frankrijk. Vanaf 1 juli gaat de maximumsnelheid hier omlaag. Op dit moment mogen bestuurders 90 kilometer per uur op wegen met één rijstrook (ik elke richting). Vanaf 1 juli zal dit dalen naar 80 kilometer per uur. Maar let op: op wegen met vier rijstroken mag je nog wél 90 kilometer per uur. Er is geen duidelijke ‘overgangsperiode’ aangegeven, dus als bestuurder dien je zelf hier goed op te letten. Overtreed je deze nieuwe verkeersregel? Dan riskeer je een boete van €68.

De overige maximumsnelheden in Frankrijk zijn:

  • Autosnelwegen: 130 kilometer per uur bij droog weer, 110 kilometer per uur bij regen
  • Wegen buiten de bebouwde kom met middenberm: 110 kilometer per uur bij droog weer, 100 kilometer per uur bij regen
  • Wegen buiten de bebouwde kom met twee rijstroken in elke richting: 90 kilometer per uur bij droog weer, 80 kilometer per uur bij regen
  • Wegen buiten de bebouwde kom met één rijstrook in elke richting en zonder middenberm: 80 kilometer per uur
  • Binnen de bebouwde kom: 50 kilometer per uur

Toltarieven

De meeste autosnelwegen in Frankrijk zijn tolwegen. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Dan helpt dit overzichtelijke schema van de ANWB je bij het checken van de toltarieven. Zowel de trajecten waar tol wordt geheven op doorgaande routes als alternatieve wegen met bijbehorende toltarieven zijn terug te vinden in het schema.

Milieusticker

De milieustickers- en vignetten zijn in dit zuidelijke vakantieland verplicht. Heb je deze niet op de vooruit van de auto geplakt? Dan riskeer je een forse boete. Benieuwd welke stickers er in dit land verplicht zijn en hoe je deze stickers kunt bemachtigen? Check dan dit artikel.

Lees op de volgende pagina verder welke nieuwe verkeersregels er gelden vanaf 1 juli in Frankrijk.

Pagina 1/2