Gerard Joling opgepakt in Thailand vanwege e-sigaret

De zanger zat uren vast op een Thais politiebureau

Onlangs deelde Gerard Joling met De Telegraaf  dat zijn vakantie in Thailand niet alleen maar uit genieten bestond. Hij zat uren vast op een Thais politiebureau, terwijl hij – naar eigen zeggen – niks verkeerds had gedaan. Geen pretje, zo’n politiebureau in Thailand. De zanger geeft aan enorm geschrokken te zijn. En dat begrijpen wij maar al te goed.

De zanger dook na zijn optreden in een Thaise badplaats nog even het nachtleven in.

Thaise nachtleven

Gerard Joling was in Thailand om een optreden te geven in de Thaise badplaats Pattaya. Na zijn optreden ging Gerard nog een deurtje verder en dook hij samen met onder andere zijn geluidsman het Thaise nachtleven in. Plotseling werd het stel aangesproken door een aantal Thaise politieagenten. “We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan! Die zijn in Thailand namelijk verboden. Hij moest mee naar het bureau en we begrepen er niets van”, vertelt Gerard aan De Telegraaf. 

Politiebureau

Het stel werd meegenomen naar het politiebureau en daar werd de geluidsman van Gerard Joling direct opgesloten. “Hij kreeg te horen dat hij vijf jaar de bak in kon draaien als hij niet gelijk een boete van 900 euro zou betalen. Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink tegenaan te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ook ineens in dat hok en mocht ik niet meer weg!”

Corrupt

Uiteindelijk heeft Gerard de boete betaald en was volgens hem het hele zaakje opgelost. “Toen het geld er was, waren ze inderdaad tevreden en kregen we nog een hele uitleg. Het had te maken met het ontduiken van accijnzen, weet ik veel.” Kortom: een e-sigaret in Thailand kan je behoorlijk in de problemen brengen. Je wordt zo vastgezet en tegen een flink geldbedrag pas vrijgelaten. Oppassen dus.

Lees ook: Dit is wat Prinses Amalia na haar 18e verjaardag gaat verdienen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill