Goeie vraag: mag je een Kopen Zonder Kijken-huis gelijk weer verkopen?

Kopen zonder kijken

Stel nou dat je het echt niet mooi vindt…

Het programma Kopen Zonder Kijken is tegenwoordig favoriet bij velen. Deelnemers worden iedere week verblijd met een huis, dat helemaal naar hun smaak verbouwd en ingericht is. Maar nou wat als je helemaal niet blij bent met het resultaat?

Kopen Zonder Kijken

In Kopen Zonder Kijken geven mensen al hun geld uit handen aan makelaar Alex van Keulen, die voor hun het perfecte huis mag aankopen. Vervolgens is het de taak aan aannemer Bob Sikkes en stylist Roos Reedijk om het gekochte stulpje om te toveren tot een waar paleis, die voldoet aan alle wensen en de smaak van de kopers. De resultaten zijn elke week weer verbluffend en veel mensen kunnen alleen maar dromen van zo’n geweldig huis. Maar wat als je helemaal niet blij bent met het resultaat? Mag je het huis dat je net gekocht hebt dan meteen weer verkopen? Veronica Superguide zocht het uit.

Contract

Je ontkomt er niet aan als je mee wilt doen aan Kopen Zonder Kijken: je moet een contract ondertekenen. Zodra je je handtekening daaronder zet, ga je akkoord met bepaalde voorwaarden en afspraken rondom het programma. Ook een eventuele verkoop van het huis is hierin meegenomen. En wat blijkt? RTL is hierin heel soepel. Mensen die niet blij zijn met hun huis kunnen de woning direct weer in de verkoop zetten, mochten ze er vanaf willen.

Eerder gebeurd

Het komt echter bijna nooit voor dat deelnemers hun huis willen verkopen, maar het is al wel een paar keer gebeurd in de geschiedenis van het programma. Zo konden Alex en Pien in een eerder seizoen de renovatie van hun woning niet waarderen. Na vijf maanden hebben ze het huis daarom weer te koop gezet. “Vanbinnen is het één grote ellende. Laten we eerlijk zijn”, zeiden ze destijds.

Ook Jeffrey en Diana verkochten hun Kopen Zonder Kijken-huis, maar dan al na slechts één dag. “Het lag aan een prachtig straatje, maar het was ruim negentig vierkante meter. Daarmee gingen we er maar tien vierkante meter op vooruit”, zeiden ze. Gelukkig zijn de meeste deelnemers wél helemaal happy met hun gloednieuwe woning!

Bron: Grazia | Beeld: Videostill Kopen Zonder Kijken