Koningin Elizabeth heeft wel een hele bijzondere traditie voor het kerstdiner

Wij zouden dit niet willen doen…

De Britse royals hebben aardig wat regels en tradities waar ze zich aan moeten houden. Zo mogen de leden van het koningshuis geen handtekeningen uitdelen en hebben prins William en Kate Middelton niet officieel de voogdij over hun drie kinderen. Een andere traditie waar de leden zich aan moeten houden is dat ze zich voor en na het kerstdiner moeten wegen.

De koningin heeft hier een bijzondere reden voor.

Weegschaal

Elk jaar viert de koninklijke familie Kerstmis op het landgoed van Sandringham in Norfolk. Uiteraard genieten ze hier met z’n allen van een uitgebreid kerstdiner. Maar voordat de leden mogen beginnen met eten, moeten ze zich laten wegen. Tevens moeten de leden ook na het eten weer op de weegschaal gaan staan. Wellicht een vreemde traditie, maar koningin Elizabeth heeft hier een reden voor. De queen hoopt namelijk dat haar gasten, als ze de tweede keer op de weegschaal gaan staan, wat zwaarder zijn. Zo weet ze zeker dat haar familie genoeg heeft gegeten en genoot van het diner.

Traditie

Een andere traditie waar de Britten zich aan houden is dat de gasten naar binnen lopen op volgorde van oud naar jong. Zodra iedereen op zijn of haar plaats zit, snijdt de chef-kok de kalkoen aan. Alle gasten -behalve de koningin- krijgen tevens een papieren hoedje. De royals laten al het eten zakken door samen een wandeling te maken na het diner. Zodra het eten is gezakt drinken ze een kopje thee en mogen ze genieten van een enorme ijstaart.

Traditie verbreken

Hoewel koningin Elizabeth erg gesteld lijkt te zijn op tradities, verbrak ze er dit jaar wel eentje. De koningin brengt de feestdagen namelijk altijd alleen door met directe familie. Dit jaar maakt ze echter een uitzondering op die regel en kreeg de moeder van Meghan Markle, Doria Ragland, een uitnodiging om samen kerst te komen vieren op Sandringham Estate. Overigens verbrak de koningin deze regel ook toen Kate net in het huwelijksbootje was gestapt met Prins William. Toen mochten de ouders van Kate, Carole en Michael, ook aanschuiven bij het kerstdiner.

Lees ook: Dit eten de leden van het Britse koningshuis tijdens kerst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: videostill