Moet jij ook nodig minderen met koffie? Met deze tips lukt dat!

Drink jij ook veel te veel koffie?

‘S ochtends een bakje koffie, op het werk nog een paar en na het eten nog eentje; voor je het weet heb je er zes kop koffie in zitten. Een kopje of twee is natuurlijk hartstikke gezond, maar meer dan dat is toch echt te veel cafeïne voor je lichaam. Moet jij ook echt minderen maar weet je niet zo goed hoe? Deze tips gaan je helpen! 

Het stoppen met drinken van koffie kan erg moeilijk zijn, gelukkig maken deze tips het net wat makkelijker voor je.

Allereerst: bouw geleidelijk af 
Als je van zeven kopjes koffie per dag opeens naar twee kopjes gaat, kan je dat een pittige hoofdpijn bezorgen. Die afkickverschijnselen moet je niet onderschatten. Bouw je koffie-inname af door per week één kopje minder te drinken.

Drink veel water
Genoeg water drinken is zo ontzettend belangrijk voor je. Raadzaam is om twee liter water per dag te drinken. Wil je koffie zetten? Drink dan eerst een groot glas water. Soms besef je daarna pas dat je helemaal niet per se zin had in koffie, maar gewoon dorst had of koffie wilde zetten uit verveling. Blijf je lichaam tijdens het minderen goed hydrateren, om hoofdpijn te voorkomen.

Slaap genoeg
Veel koffiedrinkers compenseren hun slaapgebrek met een bakje van het zwarte goud. Als je ’s ochtends amper je bed uit kunt rollen of ’s middags je ogen voelt verzwaren, is dat een teken dat je meer slaap nodig hebt. Niet dat je maar een extra bakkie pleur moet drinken.

Begin met minderen tijdens je vakantie
De kerst nadert en dat betekent dat ook de kerstvakantie in aantocht is. Tijdens de kerstvakantie heb je een heel ander ritme; je slaapt vaak langer en pakt waarschijnlijk minder vaak koffie uit verveling. De kerstvakantie is daarom hét perfecte moment om je koffieconsumptie te minderen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay 

Array