Politie waarschuwt voor DEZE nieuwe truc van oplichters, deze mensen zijn NIET van PostNL!

Met deze nieuwe truc kunnen criminelen je veel geld afhandig maken!

Als oplichters je geld afhandig willen maken zullen ze zich in alle bochten wringen om dit te doen en ze komen met steeds geniepiger manieren. Maar deze nieuwe manier is wel heel erg doortrapt, wij waren er zo ingetuind.

Pakketje
Recent kreeg Politie Almere Stad een melding van (poging tot) oplichting. De politie wil graag mensen waarschuwen voor deze nieuwe vorm van oplichting en heeft daarom het verhaal op Facebook gepost.

Op 13 maart 2017 kwamen er twee personen aan de deur van het slachtoffer,  een man en een vrouw die kleding van PostNL droegen. Ze vertelden dat ze een pakketje hadden en het slachtoffer verwachtte ook daadwerkelijk een pakket. De personen aan de deur vertelden aan de vrouw dat zij echter nog €2,- portokosten moest betalen door te pinnen. De vrouw mocht dit echter niet contant betalen…

Draadloos pin apparaat
De vrouw heeft toen haar pincode ingetoetst terwijl haar pinpas in een draadloos pin apparaat zat. De twee personen bij de deur maakten nog een opmerking: “We kijken niet mee hoor”. Nadat de vrouw probeerde te pinnen nam de man het apparaat waar de pinpas nog in zat over. De man vertelde de vrouw dat er een storing was in het systeem. De man gaf vervolgens de pinpas van de vrouw terug en vertelde dat ze in de middag terug zouden komen. Het pakketje namen zij toen weer mee. Later bleek dat er die middag een groot bedrag van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven en dat de vrouw een valse pinpas terug had gekregen.

Wees dus ALTIJD alert op situaties waarbij aan de deur betaald moet worden en als je iets niet vertrouwt, vraag om legitimatie!