Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overleden

De prinses leed al enige jaren aan botkanker

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld overleed op vrijdagmorgen op het complex van Paleis Noordeinde. De prinses leed aan botkanker. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix laten in een reactie weten ‘verdrietig te zijn door het overlijden van onze lieve zus en tante’.

Overleden

Op vrijdag 16 augustus overleed prinses Christina op het complex van Paleis Noordeinde. Dit deelden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix mede. Het stoffelijk overschot van prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde. Hier wordt in besloten kring afscheid genomen van de prinses. Het koninklijk huis liet op Twitter weten erg verdrietig te zijn.

Prinses Christina

Christina was het jongste zusje van prinses Beatrix. Op 18 februari 1946 werd zij geboren als vierde dochter van prins Bernhard en koningin Juliana. Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Juliana en Nicolás. Ze scheidde in 1996 van haar man Jorge en kwam daarom niet meer in aanmerking voor een troonopvolging. Prinses Christina woonde tijdens haar leven onder meer in New York en Italië.

Lees ook: Dit is wat Prinses Amalia na haar 18e verjaardag gaat verdienen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: RVD, Jeroen van der Meyde