Tim Hofman onder vuur na kritiek van Dilan Yesilgöz

Tim Hofman

Dilan uitte haar kritiek op de oproep van Tim

Afgelopen maandag plaatste journalist Tim Hofman een oproep voor zijn programma BOOS op het platform X. Hij vroeg naar meldingen van mishandeling door agenten bij demonstraties. Demissionair Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid reageerde op X verontwaardigd op deze oproep.

 

Reactie van Dilan Yesilgöz

Dilan vroeg in haar reactie aan Tim of hij ook beelden wilde hebben van relschoppers die het werk van journalisten onmogelijk maken, de Joodse gemeenschap belagen, met stenen en ammoniak naar agenten smijten en spullen en gebouwen sloopten. Ze sluit haar bericht af met de vraag of dit niet beter gemeld kan worden bij instanties die daarvoor bedoeld zijn. Ook voegt ze eraan toe dat als agenten iets niet goed zouden hebben gedaan, ze dit uiteraard zullen onderzoeken en daar naar handelen.

Door de reactie van Dilan kreeg Tim naar eigen zeggen duizenden reacties, was hij al twee dagen ’trending’ en stroomde zijn inbox vol met lang niet alleen maar positieve berichten. Hij schoof aan bij talkshow Renze om het te hebben over deze reacties.

Misplaatste reactie

Tim geeft aan het vervelend te vinden dat de minister zich zo uitliet over zijn oproep. Naar eigen zeggen trekt ze zijn integriteit als journalist in twijfel en bemoeit ze zich inhoudelijk met zijn werk. “Het steekt mij dat de Minister van Veiligheid en Justitie mijn kop op het hakblok legt”, aldus Tim aan tafel bij Renze.

Eenzijdige vraag

In Renze wordt een fragment laten zien waarin Dilan reageert op haar bericht op X. Ze geeft onder andere aan ze het haar taak vindt als Minister van Justitie en Veiligheid om, bij volgens haar  ‘een eenzijdige vraag’, op te komen voor de politiemensen en hiermee aan te geven dat er ook een andere kant is.

Lees ook: Roy Donders over zijn nieuwe boek ‘Gewoon Royke’

Bron: RTL | Beeld: NL Beeld