Wisselende reacties op eerste halve finale Eurovisiesongfestival

Eurovisie Songfestival

De meningen over de vaak flamboyante acts waren verdeeld

Gisteravond was de aftrap van de 64e editie van het Eurovisiesongfestival. De eerste halve finale van de zangwedstrijd vond plaats in het Israëlische Tel Aviv en tijdens de show brachten zeventien landen hun nummer ten gehore. Zoals gewoonlijk kwamen er weer veel opmerkelijke acts voorbij. Op sociale media wordt wisselend gereageerd op de optredens.

Wat vond jij van de verschillende acts?

Eerste halve finale

Tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival kwamen onder andere Cyprus, Tsjechië, Montenegro en onze zuiderburen België aan bod. Er was ook dit jaar weer veel diversiteit in de nummers te vinden. Zo stond IJsland op de planken met het nummer Hatrið mun sigra (haat zal zegevieren), terwijl de achttienjarige Belg Eliot het gevoelige liedje Wake Up ter gehore bracht en daarmee de harten stal van menig kijker.

Hoge ogen

Op de Australische inzending werd voornamelijk positief gereageerd. Zo vergeleken meerdere kijkers de blonde zangeres met Elsa uit de Disney-film Frozen en gooiden de special effects hoge ogen. Ook de Griekse Katerine werd geprezen om haar optreden. Ze werd zelfs vergeleken met Amy Winehouse, al was lang niet iedereen het daarmee eens.

Duncan Laurence

Van de zeventien landen die hun nummers ten gehore brachten, gaan er tien door naar de finale die aanstaande zaterdag 18 mei plaatsvindt. Zanger Duncan Laurence komt op overmorgen (16 mei) voor Nederland uit met zijn nummer Arcade. Twitteraars weten het zeker: de finale gaan we absoluut halen. Sterker nog, Duncan is na gisteravond nog wat meer gestegen bij de bookmakers en heeft nu een kans van 25 procent om het Eurovisiesongfestival te winnen.

Lees ook: Kijkers uiten kritiek op ‘straatarm’ gezin in Steenrijk, Straatarm

Wil je dit artikel bewaren? pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill NPO