7 schoonmaaktrucjes die je nog niet kende

schoonmaken sneller

Een kind kan de was doen met deze handige schoonmaaktrucjes

Net als het doen van de belastingaangifte kunnen we het schoonmaken niet leuker maken, maar wel makkelijker. Daarom hebben we een paar schoonmaaktrucjes voor je op een rijtje gezet waardoor het schoonmaken van je spullen net wat soepeler verloopt.

Kom maar door met de schoonmaaktrucjes!

1. Drupje olijfolie

Word je soms ook helemaal gek van alle vingerafdrukken op RVS? Dan biedt olijfolie de oplossing. Doe een paar druppels olijfolie (babyolie werkt ook) op keukenpapier en wrijf met de keukenpapier over het rvs heen. De vingerafdrukken zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.

2. Witte krijtjes

Bewaar altijd een paar witte krijtjes bij je wasmiddel. Als je olievlekken in je kleding hebt, kun je deze eruit halen met krijt. Wrijf met de krijt over de vlekken en het krijt neemt het vet op. Was het kledingstuk daarna zoals je dat altijd doet. Wat maizena op de olievlek doen en laten intrekken werkt overigens ook.

3. Maizena

Nu we het toch over maizena hebben, dit bindmiddel werkt ook goed als middel om ramen schoon te maken. Maak een mengsel van 240 milliliter water, 240 milliliter witte azijn en voeg daar een royale theelepel maizena aan toe. Laat oplossen en je hebt een geweldig schoonmaakmiddel om de ramen streeploos schoon te maken.

Lees nog meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2