Ze legt een theezakje bij de vuile afwas, als je ziet waarom ga je het meteen ook doen!

Een theezakje bij de vuile vaat is superhandig!

Thee, wij kunnen het de hele dag wel doordrinken. En de rest van de wereld ook wel, als je kijkt naar het feit dat thee het op één na meest gedronken drankje op de wereld is. De meeste mensen hebben daarom ook wel een doosje thee in huis. Naast het feit dat je er een lekker warm drankje van kunt maken, kun je theezakjes ook gebruiken om je vuile vaat mee schoon te maken. Lees verder om te leren hoe.

Wij wisten niet dat een theezakje dit kon doen.

Thee

Een lekker kopje thee kan altijd; bij het ontbijt, tussen de middag of lekker ‘s avonds op de bank voor de buis. Wist je dat Nederlanders gemiddeld 780 gram thee per jaar consumeren? Dat klinkt veel, maar komt eigenlijk neer op 1,5 zakje per dag. Vroeger was koffie veel populairder dan thee. In menig huishouden was koffie het enige drankje dat je dronk, naast water. Tegenwoordig zijn er veel meer theedrinkers. Mensen die niet van de bittere smaak van koffie houden, kiezen dan ook liever voor een zacht theetje. Vooral nu er veel groene thee en fruitsmaken in de schappen liggen, vinden mensen thee een lekkerdere optie dan koffie.

Gezond

Van oudsher wordt thee ingezet bij allerlei kwaaltjes, omdat veel theesoorten een helende werking hebben. Zo bevat groene thee veel antioxidanten die gifstoffen uit je lijf kunnen halen. Ook kan thee cholesterol verlagen, obesitas tegengaan en zelfs kanker en Alzheimer remmen.

Andere toepassingen

Naast het feit dat thee een lekker drankje is, kun je het ook nog voor allerlei andere doeleinden gebruiken. Zo hebben ook je planten veel baat bij een kopje afgekoelde thee. Thee kan namelijk schimmels tegengaan bij huisplanten. Ook werkt thee goed bij een verbrande huid als je te lang in de zon hebt gezeten. De thee kalmeert de rode huid en zorgt ervoor dat de rode kleur in een mooi bruin kleurtje verandert.

Maar de handigste toepassing van thee? De vaat doen! Hoe dit kan? Dat lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2