DEZE schoonmaakfouten beïnvloeden de smaak van je eten… Dit wisten wij ook nog niet!

schoonmaakfouten

Deze schoonmaakfouten bepalen de smaak van je eten meer dan je denkt!

Wij doen altijd ons best om de keuken spik en span te houden. Fijn toch, zo’n brandschone keuken? Maar wist je dat je met het schoonmaken een aantal foutjes kan maken waardoor je eten anders gaat smaken (een stuk minder lekker!)

Er zijn een aantal dingen die je voortaan beter anders kan doen. Je keuken wordt net zo schoon en je eten smaakt een stuk aangenamer!  De volgende zaken maak jij waarschijnlijk ook verkeerd (of veel te grondig) schoon:

Het koffiezetapparaat: Het is natuurlijk goed om af en toe een doekje door het koffiezetapparaat te halen, maar dat hoeft niet met schoonmaakmiddel. Warm water is voldoende!Schoonmaakmiddelen beïnvloeden de smaak van je koffie in negatieve zin. En daar zit je ’s ochtends niet op te wachten…

De koekenpan: Helaas, de koekenpan moet je voortaan toch echt met de hand afwassen (met een heel klein beetje zeep). Want in de vaatwasser wordt je pan een beetje te schoon: de anti-aanbaklaag laat langzaam los waardoor je eten sneller aanbrandt. En dat doet de smaak van je gerechten geen goed.

Vaatwastabletten: Net als met shampoo zit er veel verschil in de geur van vaatwastabletten. En bij sommige tabletten is deze zo sterk, dat het invloed heeft op de smaak van je eten. Hoe neutraler, hoe beter!

De knoflookpers: Als je toch de koekenpan met de hand afwast, neem dan ook even de knoflookpers mee. In de vaatwasser blijven er namelijk vaak (hoe klein ook) stukjes knoflook achter. En die komen de volgende keer dat je de pers gebruikt dus wél in je eten terecht. Bah!

De thermosbeker:  Lekker, een kop thee of koffie mee voor onderweg. Heb je echter het idee dat de smaak de laatste tijd wat minder lekker is? Vergeet dan niet om de beker na het afwassen nog even heel goed door te spoelen met heet water.