Zo vies zijn je haarelastiekjes eigenlijk

haarelastiekjes

Heb jij hier weleens aan gedacht?

Wie lang haar heeft, heeft vast altijd een haarelastiekje bij zich, in het haar of om de pols –je haarelastiekje om je pols dragen is overigens een heel slecht idee. Velen gebruiken hetzelfde haarelastiekje elke dag. Waar velen niet aan denken is dat je je elastiekje eigenlijk -net als je ondergoed en kleding- regelmatig moet wassen. Want ook haarelastiekjes absorberen gedurende de dag veel bacteriën.

Voortaan je haarelastiekjes ook wassen!

Bron van bacteriën

Dat diverse stoffen zweet en bacteriën absorberen, komt niet als een verrassing. Maar heb je er weleens aan gedacht dat je haarelastiekjes en haarbanden ook zweet en bacteriën opnemen? Helemaal als je elastiekjes draagt tijdens het sporten, neemt een elastiekje lichaamssappen op. Zo deelt Dr. Rachael Nazarian, dermatoloog in New York met Well + Good.

Invloed huid

Hoewel het niet zo’n lekker idee is dat je haarelastiekje meermaals bacteriën opneemt, hoef je je niet meteen zorgen te maken. Als je haarelastiekje niet in aanraking komt met je huid, is er niet zoveel aan de hand, weet Nazarian. Een haarband komt echter wel continu in aanraking met je huid, waardoor veel bacteriën naar je huid worden overgebracht. Tevens kan het zijn dat de haarzakjes op je hoofd vuil opnemen. Als je slaapt kan dit vuil weer op je kussen terechtkomen als je gaat slapen.

Oplossing

Gelukkig is er een heel simpele oplossing: was je haarelastiekjes regelmatig. Nazarian adviseert zelfs om dit dagelijks te doen, helemaal als je jezelf net in het zweet hebt gewerkt in de sportschool. Je kunt de elastiekjes in de zakken van een broek doen, die moet worden gewassen, en deze in de wasmachine doen. Of je maakt de elastiekjes schoon met een beetje water en zeep. Tevens kun je ervoor kiezen om invisibobble haarelastiekjes te dragen, deze zijn makkelijk schoon te maken.

Lees ook: Dit is waarom je je haar eens met rijstwater moet wassen

Wil dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well and Good | Beeld: Pexels