DIT is waarom je altijd een muntje in de diepvries moet leggen voordat je op vakantie gaat!

muntje

Ga je op vakantie? Vries een muntje in!

Ben je weleens thuisgekomen van vakantie en dat je dan merkt dat de digitale klok de verkeerde tijd aangeeft? Dan is de kans groot dat je er een stroomstoring is geweest terwijl je weg bent geweest. Dat kan gebeuren, alleen heeft het af en toe een paar nare gevolgen.

Sommigen hebben niet eens een digitale klok en zullen er überhaupt nooit achter komen dat er een storing is geweest. En zelfs als je dit wel weet, weet je niet hoelang het heeft geduurd. Klinkt allemaal niet zo erg, totdat je bedenkt dat bij een stroomstoring ook je vriezer uitvalt. Als je diepvries vol met vlees ligt, kan dat vervelende gevolgen voor je gezondheid hebben. De meeste mensen weten namelijk wel dat je ontdooid vlees nooit meer opnieuw in mag vriezen! Je kan er namelijk behoorlijk ziek van worden.
De Amerikaanse Sheila Russell kwam hierop met een briljant idee. Je moet een muntje invriezen! Ja, het klinkt raar, maar het is ontzettend handig. Je legt een kopje of plastic beker met water in de vriezer en laat het water bevriezen. Daarna leg je een muntje op het bevroren water. Als je terug komt van vakantie of van een weekendje weg en het muntje ligt onderin het kopje dan weet je dat de vriezer ontdooid is geweest!  Deze tip is ook handig voor mensen die problemen hebben met hun diepvries!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld ter illustratie