Ken je die zakjes silicagel die in schoenendozen zitten? Voortaan gooi je ze niet meer weg!

silicagel

Je kunt zoveel met silicagel doen!

Ken je die zakjes met kleine bolletjes erin die vaak in schoenendozen van nieuwe schoenen zitten? Grote kans dat je deze zakjes al heel vaak regelrecht de kliko in hebt gegooid. Zonde, want wist je wel dat je heel erg veel kunt met de bolletjes?

Voortaan gooi je ze nooit meer weg!

Absorberen

Je kunt de zakjes met de bolletjes vinden in schoenendozen en verpakkingen van elektrische apparaten. De zakjes worden in de verpakkingen gestopt om vocht te onttrekken aan de omgeving. De bolletjes absorberen waterdamp en houden dit ook vast; zo worden de producten die in de verpakkingen zitten niet aangetast door vocht. Gooi jij de zakjes ook altijd snel in de prulllenbak? Zonde, want je kunt er namelijk heel erg veel mee doen.

Toepassingen

Foto's: de zakjes zijn uitermate geschikt voor het intact houden van kostbare herinneringen. Stop een zakje met silicagel in de doos waarin je oude foto's zitten en ze zullen niet aangetast worden door vocht. Hierdoor verkleuren ze minder snel en blijven ze langer mooi. Op de volgende pagina vind je nog meer handige toepassingen voor de kleine bolletjes!


Pagina 1/2