Lilian Weber van 100 jaar naait meer dan 1.000 jurkjes voor arme meisjes in Afrika! Dit is echt hartverwarmend!

Lilian Weber

Je bent nooit te oud om iets goeds te doen

Mogen we je even voorstellen aan een heldin? Dit is Lillian Weber uit de staat Iowa in de Verenigde Staten. Ze is een hoogbejaarde vrouw van maar liefst 100 jaar oud die nog helemaal bij de tijd is. Ze is zelfs zo goed bij de tijd dat ze zich nog altijd volop inzet voor kinderen in Afrika die in armoede leven. Voor haar 100e verjaardag wilde ze graag 1.000 jurkjes naaien voor arme meisjes in Afrika. Dat lukte haar! Ze heeft inmiddels ruim 1051 jurkjes genaaid voor de christelijke hulporganisatie Little dresses for Africa. Deze bijzondere stichting heeft al meer dan 4 miljoen jurkjes weggegeven in Afrika.

Lilian Weber begint elke morgen aan een nieuwe jurk en na een middagpauze maakt ze het kledingstuk af. “Het is gewoon wat ik leuk vind om te doen”, vertelt Lilian Weber aan de Quad-City Times. Ook al is ze snel, Weber vindt nog steeds tijd om elke jurk extra speciaal te maken.
“Ze personaliseert ze allemaal”, vertelt haar dochter aan WQAD-TV over haar moeders creaties. “Het is niet goed genoeg dat ze de jurken maakt, ze moet iets op de voorkant doen om het er speciaal uit te laten zien, om het haar eigen handmerk te geven.”

Weber die genomineerd was voor de “Pay It Forward” (Geef Het Door) award van WQAD TV naait de kledingstukken sinds 2011 toen een groep vrouwen, van wie de meesten al boven de 80 zijn, besloot om samen te komen om de organisatie te steunen. Lees verder op de volgende pagina en bekijk nog meer foto’s van deze bijzondere hoogbejaarde heldin!


Pagina 1/2