Eén sok kwijt geraakt? Zo kan je dat ene overgebleven exemplaar tóch gebruiken

Je kan er zélfs je haar mee krullen!

Het gebeurt iedereen weleens: sokken die zoekraken tijdens het wassen. Hoe het gebeurt, is nooit helemaal duidelijk, maar je blijft met één sok zitten. Veel mensen laten de ene sok eerst een tijd liggen in de hoop dat zijn sokkenpartner weer op komt dagen, maar vaak gooien we de sok weg na verloop van tijd. Zonde, je kan er namelijk nog zo veel mee doen. 

Pijn oplossen door een sok
Heb je last van een hele stijve nek of misschien wel verkrampte spieren? Geen probleem voor die ene sok! Vul de sok met rijst en leg ‘m vervolgens dertig seconden in de magnetron. Leg de sok daarna in je nek of op een andere pijnlijke plek en je zal zien dat het snel beter wordt. Warmte laat de spieren ontspannen.

Krullen maken zonder krultang
Niet iedereen is gezegend met een grote volle bos krullen. Vaak grijpen krulliefhebbers zonder krullen naar de krultang, maar daarmee beschadigen ze hun haar. Gelukkig bestaat er een manier om je haar te krullen zonder gebruik te maken van de krultang. Smeer wat mousse in je haar samen met een beschermende spray. Draai je haar vervolgens in vier delen in vier sokken die je daarna dichtknoopt en ga slapen. De volgende ochtend word je wakker met een grote bos krullen zodra je de sokken uit je haar hebt gehaald.

Kijk hier hoe je dat doet:

Knutselen met sokken
Knutselen kan heel goed met sokken. Wist je bijvoorbeeld dat je een nepcactus kunt maken van een paar oude sokken? Ook een kattenknuffel of vingerloze handschoentjes behoren tot de mogelijkheden. Bekijk de filmpjes maar:Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pinterest