Spullen met emotionele waarde: wat moet je bewaren en wat kan weg

Erfenissen

Staat er ergens achterin de kast nog een prachtige set theekopjes van je oma die je nooit gebruikt? Of heb je een set oude broches geërfd die je nooit gebruikt? Geef deze spullen dan aan iemand die ze wel zou waarderen. Het is bijvoorbeeld een mooi huwelijkscadeau! Denk je dat niemand in je familie er baat bij heeft, verkoop of geef ze dan weg aan een verzamelaar die er wel van kan genieten. Wees voorzichtig, want je wil niet dat hierdoor familieruzie’s ontstaan. Maak een WhatsApp-groep aan en vraag je familie of ze iets willen hebben. Geef ze een deadline om het op te komen halen, want anders blijf je er wellicht alsnog mee zitten.

Oude kleren

Soms houden we ons krampachtig vast aan oude kleding die we nooit meer dragen. Het kan een grote sentimentele waarde hebben omdat je het misschien droeg op een bepaalde dag of omdat je het toen zo leuk vond. Wees streng voor jezelf, want door deze kleding te houden verspil je veel kostbare ruimte in je huis en houd je je vast aan het verleden. Mogelijk houd je je ook vast aan een vroegere versie van jezelf. Geef kostbare kleding weg aan familie en vrienden en doneer de rest.

Maak een herinneringsdoos

Ben je een echte verzamelaar van prul? Bijvoorbeeld mooie steentjes, gedroogde bloemen, veertjes of stukjes glas? Maak dan een herinneringsdoos waar je deze spullen met emotionele waarde in doet, bijvoorbeeld een theedoos met een glazen deksel. Gooi echte prullaria weg. Je kunt er een klein briefje bij schrijven met de herinnering. Ook leuk voor oude sieraden van overleden familieleden.

Pagina 2/2

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels