Je lippen zeggen iets over je gezondheid, wat zeggen die van jou?

Wat vertellen jouw lippen je?

Zoals de ogen de spiegel van de ziel zijn, zijn de lippen de deur van de gezondheid. Je lippen kunnen je namelijk een heleboel vertellen over je gezondheid en aan de hand van dit artikel kun je erachter komen wat je moet doen om je lippen hun gezonde, rozige kleur terug te geven! 

Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben we allemaal een verschillende kleur lippen. Dit komt door het feit dat de kleur en textuur van je lippen een indicatie zijn van je algehele gezondheid. Merk je daarom een verandering aan je lippen op, dan is het misschien tijd om iets aan je gezondheid te doen!

1. Droge, gebarsten lippen
Droge en gebarsten lippen kunnen veroorzaakt worden door dehydratatie, allergieën en in een verder stadium diabetes. Drink een glas water, ga regelmatig een blokje wandelen en smeer eens niets op je lippen.

2. Bleke lippen
Als je lippen bleek, witachtig en grijzig zijn duidt dit vaak op bloedarmoede. Eet daarom voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer. Gaat het hebben van bleke lippen gepaard met koude handen en voeten (zelfs als de zon schijnt), dan kan dit iets te maken hebben met je spijsvertering.

3. Rode lippen
Als je rode lippen (en dan bedoelen we echt vuurrood) hebt kan dit vaak gelinkt worden aan een slechte adem en eetbuien. Dit kan betekenen dat je lichaam oververhit is en dat je lever en milt overuren maken. Drink chrysantenthee en eet komkommer en selderij. Probeer daarnaast voornamelijk vroeg te gaan slapen en niet te stressen.

4. Paars-groene lippen
Heb je last van paars-groene lippen, dan is er niet zoveel aan de hand als het winter is; het komt dan heel vaak voor. Heb je ze echter altijd? Dan kan er iets mis zijn met je hart en je longen. Het beste kun je dan even langs de huisarts gaan.

5. Donkerrode, zwarte lippen
Wanneer je lippen donkerrood of bijna zwart zijn, heeft dit vaak te maken met je maag- darmstelsel. Eet minder bewerkte voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, tofu en groente.

6. Paars-zwarte rand om je lippen
Heb je een donkerrode rand im je lippen, dan duidt dit op een imbalans in je lichaam. Het belangrijkste is dat je goed rust en gezonde voeding eet.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pexels