Onderzoek: stellen met een hond hebben een betere relatie

hond relatie

Een viervoeter zorgt niet alleen voor veel plezier, maar ook voor een betere relatie

Hebben jij en je partner samen een hond? Goed nieuws: volgens onderzoek verbetert het hebben van een hond je relatie. Maar ook voor de singles kan een trouwe viervoeter voor een boost in de liefde zorgen. 

Goed voor je relatie

Uit het onderzoek blijkt dat een hond ervoor zorgt dat mensen beter met elkaar omgaan. Zo communiceren mensen vriendelijker met elkaar en zijn ze behulpzamer. Als je samen met je partner een hond hebt, zorgt dit voor nóg meer voordelen. Zo hebben stelletjes met een hond volgens het onderzoek minder spanningen, stress en ruzie binnen hun relatie dan stellen zonder hond. Ook is de bloeddruk van de koppels met een hond lager dan die van koppels zonder hond.

Vrijgezel

Ook als je vrijgezel bent loont het om een hond te hebben. Niet alleen voel je je met zo’n knuffeldier in huis niet zo eenzaam, ook kan het je liefdesleven een boost geven. Zo ga je er met een hond vaker op uit, waardoor je sneller nieuwe mensen ontmoet. Dit is niet alleen omdat het je sociale gedrag stimuleert, maar ook omdat je onbewust punten scoort bij anderen wanneer je met je hond op stap bent.

Liefdesleven

Volgens het onderzoek vinden veel mensen het ontzettend aantrekkelijk om te zien hoe iemand met een hond omgaat. Door met je hond te spelen en voor hem te zorgen, laat je namelijk je zorgzame kant zien. Dus kan je liefdesleven – of je nou single bent of in een relatie zit – wel een zetje gebruiken? Dan is een hond in huis zéker geen verkeerd idee. Al moet dat natuurlijk niet de enige reden zijn om een hond te nemen. Zorg dat je zeker weet dat je een hond wil én dat je hiervoor kunt zorgen.

Lees ook: Dit is hoelang je je hond maximaal alleen thuis kunt laten

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Leighann Blackwood