Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

plekken

Vergeet jij dit ook vaak?

Het is heerlijk weer en daarom gaan we weer massaal naar buiten om te genieten van de warme zonnestralen. Voor we lekker gaan zonnen, smeren we ons altijd in. Toch zijn we niet altijd goed bezig, aangezien we heel vaak bepaalde plekken vergeten in te smeren. We hebben de plekken die we het vaakst vergeten in te smeren voor je op een rijtje gezet.

Voortaan niet vergeten je overal in te smeren.

Je lippen

Het is niet zo’n lekker idee om een flinke klodder zonnebrandcrème op je lippen te smeren en dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Maar je lippen kunnen evengoed verbranden net als de rest van je lichaam, daarom is het raadzaam om een beschermende lippenbalsem, die beschermt tegen de zon, op je lippen te smeren.

Je oren

Voorzie je je gelaat van een laagje zonnebrandcrème? Smeer dan ook meteen een laagje op je oren. De huid is daar heel dun en daardoor kunnen je oren snel verbranden.

Je wenkbrauwen

Hoewel je wenkbrauwen uit euh, tja haren bestaan, betekent dat niet dat de huid onder je wenkbrauwen niet kan verbranden. Smeer daarom ook rondom en op je wenkbrauwen een beetje zonnebrandcrème.

Je haarlijn

Veel mensen smeren de huid bij hun haarlijn vaak niet in, omdat ze bang zijn dat ze vette haren krijgen, of omdat ze het simpelweg vergeten. Smeer het de volgende keer toch even in! Zonnebrandcrème trekt bovendien supersnel in je huid, dus hoef je helemaal niet bang te zijn voor die vette haren.

Je oogleden

Om onze ogen te beschermen tegen de zon, dragen we regelmatig een zonnebril -en natuurlijk ook omdat het leuk staat. Vergeet desalniettemin niet om ook wat beschermende crème op je oogleden te smeren. De UV-stralen komen immers ook achter je zonnebril.

Je voeten

Last but not leaste, vergeet je voeten niet in te smeren! Tal van mensen vergeten de bovenkant van hun voeten in te smeren als ze sandalen of slippers dragen. Ga je zonnebaden en lig je op je buik? Vergeet de onderkant van je voeten dan niet in te smeren.

Lees ook: Weinig geld, maar wil je toch op vakantie? Dan moet je naar een van deze goedkope steden gaan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay