Hoeveel scheten per dag laten is nu eigenlijk normaal?

Het is waarschijnlijk meer dan je dacht (of hoopte)

Een partner die naast je op de bank opeens een darmgas de wereld in helpt, is nu niet bepaald romantisch. We snappen dat iemand geen zin heeft in buikpijn, maar moet dat net wanneer jij een hap chips naar binnen wilt werken? Hoe dan ook, iedereen laat weleens een scheet. Maar hoeveel scheten laten is nu eigenlijk normaal?

Hoeveel scheten denk jij per dag te laten?

Scheet

Wat je je partner ook laat weten over jouw scheetgewoontes, iedereen vuurt dat knetterkanon weleens af. Net zoals de meeste mensen laat je er waarschijnlijk een paar per dag. Wat normaal is? Volgens Bret Lashner, Gastro-entrologie specialist aan Cleveland Clinic, is het heel normaal om zo’n 20 scheten per dag te laten!

Mannen versus vrouwen

Er wordt nog weleens beweerd dat mannen meer scheten laten dan vrouwen, maar dat is slechts een broodje aap. “Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal scheten dat je laat niet afhankelijk is van je geslacht”, laat Bret Lashner weten. “Zowel mannen als vrouwen kunnen makkelijk 20 scheten per dag laten. Dat is erg gebruikelijk voor iedereen.” Denk je nu dat jij helemaal geen twintig scheten per dag laat? Dan zit je er helaas naast. Wanneer we slapen, pruttelen we namelijk heel wat af.

Lees ook: Vaak last van buikpijn? Eén op de vijf vrouwen heeft last van déze aandoening

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels