Vervelend en pijnlijk: hielkloven! Met DIT natuurlijke middel worden je voeten weer poezelzacht

Met dit handige masker heb je nooit meer last van kloven

Het blote voeten seizoen staat weer voor de deur. Sandalen en slippers kunnen weer van de schoenenplank gehaald worden. Toch vergaat dit plezier veel mensen als ze de achterkant van hun voeten bekijken. Kloofjes en scheuren zien er nou eenmaal niet zo fraai uit in sandalen en slippers. Gelukkig heeft Tips en Weetjes de oplossing gevonden. Zo kan ook jij straks met mooie verzorgde voeten genieten van het blote voeten seizoen!

Vaak ontstaan kloofjes en scheurtjes in de hielen door een slechte voetverzorging en soms ook door een tekort aan zink en omega-3. Probeer eerst deze twee verzorgingstips! Mochten ze niet werken dan kan je het beste eens kijken naar de hoeveelheden zink en omega-3 die je per dag binnenkrijgt.

Glycerine, citroen en baking soda
Dit middeltje helpt de gebarsten hielen weer te helen en andere scheurtjes en kloofjes te voorkomen. Nu klinkt glycerine heel duur en moeilijk te krijgen, maar dat is niet zo. Gewoon even naar de  Kruidvat en je kunt beginnen.

Wat moet je doen?
Meng in een grote kom een ruime hoeveelheid water, de citroen, glycerine en baking soda door elkaar. Geniet even van het voetenbadje voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Vijl vervolgens de droge huid weg.
Heb je geen tijd voor een voetenbadje? Meng de ingrediënten zonder het water door elkaar heen en smeer het op je voeten. Trek er sokken overheen aan en ga lekker slapen. De volgende ochtend was je je voeten en vijl je de droge delen eraf. Herhaal dit vier of vijf dagen en je zal echt een verbetering zien.

Wat ook nog kan helpen is honing en water. Je hoeft alleen een kop honing met water te mengen je voeten 15 tot 20 minuten in het honingwater te laten weken. Masseer ondertussen je voeten, zodat het goed in kan trekken.

Bron: Gezonderleven | Beeld: 40+60 Feet, Euw. door Bark onder de licentie CC BY 2.0