Wist jij dit over kaas? Het is net zo verslavend als morfine! Dit verklaart een hoop!

kaas

Ben jij gek op kaas? Kaas is verslavend, pas op!

Wij Nederlanders zijn gek op kaas. Echte boerenkaas van onze eigen koeien, maar ook de lekkere Franse kazen. Of het nou een boterham met kaas, pannenkoek met kaas of blokje kaas is, dagelijks wordt er enorm veel van gegeten. Waarom zijn wij zo gek op dit verrukkelijke melk product? Daar is nu eindelijk het antwoord op gevonden!

Dokter Neal Bernard, de voorzitter van het comité voor verantwoordelijke geneeskunde zegt: “De structuur van het melkwit caseïne lijkt erg op de verslavende morfine, dat gebruikt wordt als pijnstiller. Eigenlijk kunnen wij kaas ook wel de naam zuivelcrack geven,” zo zegt hij. De voorzitter geeft aan dat onze hersenen hetzelfde op kaas reageren als op bepaalde drugs. “Dit komt door caseïne, dit is een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt en in een veel hogere concentratie ook in kaas te vinden is. Je lichaam moet dus eerst caseïne afbreken als je een stukje camembert of oude kaas snoept bij de borrel.

“Caseïne kan, net als andere proteïnen, gezien worden als een soort ketting van aminozuren. Maar wanneer je lichaam het afbreekt, splitten de schakels niet allemaal. Daardoor blijven ze aan elkaar geschakeld in kettingen van vier, vijf of zeven onderdelen”, zo beweert Dr. Barnard. “Hoe minder onderdelen er overblijven, hoe sneller ze zich aan de opiaatreceptoren in je hersenen kunnen hangen. Dit zorgt ervoor dat je steeds opnieuw een stukje kaas wilt eten”

Ben jij dus gek op kaas? Kaas op brood, kaasfondue, een stukje brie, een blokje oude 48+ kaas of cheddar kaas op je broodje hamburger? Dat komt dus door de caseïne, met mate is kaas hartstikke lekker en gezond, dus geniet er lekker van!


Pagina 2/2