Met deze tips kun je ’s winters beter je bed uitkomen

slapen

Opstaan wanneer het buiten donker is kan soms best een opgave zijn

Op tijd je bed uitkomen is al een prestatie an sich, maar in de winter is dit al helemaal een opgave. Het is donker en koud en dat maakt dat je het liefst onder de dekens kruipt en heerlijk verder slaapt. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee het makkelijker wordt om ’s winters, wanneer het nog donker is, je bed uit te komen. 

1. Plan vaste tijden voor slapen en opstaan

Allereerst is het belangrijk dat je elke dag rond dezelfde tijd onder de lakens kruipt en ook op een vaste tijd weer opstaat. Je lichaam heeft in de winter namelijk nog meer behoefte aan een vast ritme. Door ’s avonds rond dezelfde tijd te gaan slapen en ’s ochtends op hetzelfde uur op te staan, went je lichaam hieraan en wordt het minder moeilijk om ’s ochtends je bed uit te komen.

2. Let op je eetgewoonten

Ook wat, wanneer en hoeveel je eet kan invloed hebben op de manier waarop je ’s ochtends wakker wordt. Sowieso is het natuurlijk verstandig om zoveel mogelijk gezonde producten te eten, maar vooral ’s avonds is dit belangrijk wanneer je de volgende ochtend weer fris en fruitig wil opstaan.

3. Houd je slaapkamer koel

Eén van de grootste fouten die je kan maken bij het slapen, is het hoog houden van de temperatuur op je slaapkamer. Hierdoor slaap je (onbewust) minder goed, en dat heeft natuurlijk geen goede invloed op je gemoedstoestand de volgende ochtend.

4. Investeer in een wake-up light

Misschien wel de beste tip van allemaal: schaf een wake-up light aan. Van een keihard, irritant wekkergeluid wordt niemand vrolijk wakker. Bij een wake-up light daarentegen word je wakker van gezellig fluitende vogeltjes. En het belangrijkste: voordat het wekkergeluid afgaat, wordt je lichaam langzaam wakker door het licht van de wekker. Deze simuleert een zonsopgang, waardoor je zo natuurlijk mogelijk wakker wordt. Heerlijk!

5. Bedenk voor elke dag iets om naar uit te kijken

Als je iets hebt om naar uit te kijken, is het makkelijker om je bed uit te komen. Het is dus goed om voor elke dag iets te bedenken waar je ’s ochtends naar uit kan kijken. Dit hoeven echt geen grootse dingen te zijn: je kunt bijvoorbeeld al uitkijken naar een belletje met een vriendin of je favoriete ontbijt. Schrijf het ergens op en leg het op je nachtkastje, zodat je er meteen aan herinnerd wordt als je ontwaakt.

Lees ook: Aha! Zo donker moet je slaapkamer zijn voor een goede nachtrust

Bron: Stylist, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels