Zo slecht is het dus écht voor je om lang te douchen

douchen

Volgende keer maar een timer zetten?

Met de gure wind buiten en temperaturen die zich ‘s avonds al onder nul bevinden, is het geen wonder dat je een lekkere warme douche nodig hebt om je weer op te warmen. Blijf alleen niet te lang onder die warme (of misschien zelfs hete) straal staan. Het is alles behalve goed voor je huid.

Je huid is niet blij met die lange, hete douche.

Slecht
Soms helpt het gewoon niet om met een dekentje op de bank te zitten en wil je eigenlijk alleen nog maar onder de douche staan. Een half uur lang. We weten allemaal wel dat het niet heel milieubewust is, maar nu blijkt dat het ook nog eens slechter voor jezelf is dan je wellicht dacht. Door lang en met name warm te douchen, droog je je huid namelijk heel erg uit.

Huid
Door heet te douchen, spoel je de oliën op je huid weg en hierdoor ontstaat dat trekkende gevoel. Het houdt echter niet op bij een trekkende huid, je kunt namelijk ook eczeem krijgen wanneer je deze oliën wegwast. Maar het ‘feest’ houdt hier natuurlijk niet op. Het eczeemverhaal geldt namelijk ook voor je haar. Je spoelt ook de voedende oliën uit je haar waardoor je haar droog wordt en gaat pluizen.

Oplossing
Niet meer onder de douche stappen is natuurlijk ook geen optie. Wel is er een gulden middenweg, namelijk wat kouder douchen. Je hoeft nu niet onder een straal van 30 graden te stappen, maar 37 graden zou al een stuk beter voor je zijn. Ook helpt het om minder lang te douchen. Sta je onder de douche en wil je dan je benen scheren? Zet de douche dan even uit en spoel je benen na het scheren af.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels