10 tips voor het onderhouden en schoonmaken van je badkamer

Zo gaat je sanitair een stuk langer mee!

Over het kopen van een brood in de supermarkt denk je meestal niet lang na, maar de aanschaf van een nieuwe badkamer is een heel ander verhaal. Het is een flinke investering, waarvan je natuurlijk zo lang mogelijk plezier wilt hebben. Met de juiste onderhoud en schoonmaak zorg je ervoor dat je badkamer een stuk langer mee gaat. Wij geven je 10 tips om je badkamer in optimale staat te houden.

Je kunt de levensduur van je badkamer gemakkelijk verlengen dankzij de juiste zorg.

Onderhoud:

  1. Zorg ervoor dat je altijd alle oppervlakken droogmaakt. Doe je dit niet, dan kan het waterschade aanrichten op kitranden en tegels in de vorm van schimmel en kalk.
  2. Gebruik zoveel mogelijk neutrale en oplosbare schoonmaakmiddelen. Chemische of schurende middelen kunnen oppervlakken blijvend beschadigen. Gebruik je toch chemicaliën, zorg er dan voor dat je ze direct daarna met water verwijdert.
  3. Onderzoek of het middel dat je wilt gebruiken geschikt is voor het materiaal dat je ermee schoon wilt maken.
  4. Maak de badkamer altijd schoon met een zeem, spons of zachte doek. Gebruik geen microvezeldoekjes. Deze bevatten namelijk minuscule schuurdeeltjes die krassen kunnen veroorzaken.
  5. Kies voor kwalitatief hoogstaand sanitair, zoals dat van Hansgrohe. Deze producten zijn ontwikkeld voor een langere levensduur en blijven jaren mooi.

Schoonmaak:

  1. Keramiek: heb je keramiek met een anti-kalk coating? Dan kun je dit niet schoonmaken met bleekwater, want dat tast de coating aan. Gebruik in plaats daarvan een mild schoonmaakmiddel.
  2. Glas en spiegels: glazen douchewanden kun je schoonmaken met milde schoonmaakmiddelen en glasreiniger. Spiegels kun je het beste afnemen met een doek en wat lauwwarm water. Maak na het schoonmaken de ronde goed schoon. Gebruik nooit schurende, zure of kalkreinigende producten. Deze tasten de randen van de spiegels aan.
  3. Kunststof sanitair: Kunststoffen oppervlakken kun je schoonmaken met gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen en een zachte doek of spons. Gebruik geen schuurmiddelen en middelen op azijnbasis.
  4. RVS: Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Om RVS schoon te maken kun je het beste een speciaal reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor RVS.
  5. Chromen kranen: ook voor het schoonmaken geldt dat je beter geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen kunt gebruiken. Chroom blijft het mooist wanneer je het regelmatig met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel reinigt.

Lees ook: Dit is hoe vaak je je badmat schoon zou moeten maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Baden plus | Beeld: Pexels