Tropische temperaturen op komst: tijd om de afvalcontainer alvast goed schoon te maken

Door de warmte kan de container namelijk erg gaan stinken

We geven het eerlijk toe: de afvalcontainer schoonmaken is niet een van de fijnste schoonmaakklusjes rondom het huis. Toch is het verstandig om dit wel eens in de zoveel tijd te doen. Helemaal wanneer de tropische temperaturen ons land weer binnenvallen aankomende week. 

Met deze makkelijke schoonmaaktip is dit vervelende klusje zo gedaan.

Stankoverlast

De temperaturen in de afvalcontainer kunnen flink oplopen wanneer de zon er vol op schijnt. Alle afvalresten die nog in de container zitten bederven hierdoor nog veel sneller, met als gevolg: extra veel stankoverlast. En dit willen we natuurlijk het liefst voorkomen. Een goed schoonmaakklusje voor vandaag is om dus even de afvalcontainer goed te reinigen. Hoe je dit het beste kunt doen? Dit kan al heel gemakkelijk met twee schoonmaakmiddelen die we gewoon al in ons keukenkastje hebben staan.

Wat heb je nodig?

  • Een scheutje afwasmiddel
  • 200 milliliter witte azijn
  • Een plantenspuit

Dit moet je doen:

De container goed reiniger zal veel makkelijker gaan dan je van te voren zou verwachten. Het enige dat je hoeft te doen is de plantenspuit te vullen met een bodempje afwasmiddel en hier de 200 milliliter witte azijn aan te toe voegen. Schud de schoonmaakmiddelen goed door elkaar en spuit de afvalcontainer volledig in met het schoonmaakmiddel. Herhaal het spuitwerk op de container drie keer zodat het alle vieze geurtjes verwijdert en het plastic goed wordt ontvet. Was vervolgens de container volledig met wat afwasmiddel en heet water. Schrob met een spons of borstel al het overtollig vuil ervan af. Spoel de container af met de tuinslang, even goed laten drogen et voilà, een perfect schone afvalcontainer!

Lees ook: Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: videostill