Met deze tips is jouw kerstboom ook met kerst nog prachtig!

kerstboom

Het is gelukkig heel makkelijk om je kerstboom mooi te houden

We willen allemaal het liefst zo lang mogelijk van de kerstboom genieten. Helaas komt het vaak voor dat de kerstboom al half dood en kaal is als de kerstdagen nog moeten beginnen. Super vervelend en zonde van het geld. Juist daarom hebben we nu een aantal tips voor je zodat je je kerstboom nog even die extra boost kunt geven zo vlak voor de feestdagen. 

Een prachtige volle kerstboom willen we allemaal.

Plek
Allereerst is het goed om kritisch naar de plek van je boom te kijken. Natuurlijk staat je boom erg mooi bij het raam, maar daar zit hoogstwaarschijnlijk ook je verwarming. Dit is een hele foute plek voor de kerstboom, omdat zo’n warmtebron kan zorgen dat de naalden sneller uitvallen. Kijk ook uit voor tocht en direct zonlicht. Kies liever voor een lichte plek met een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft je boom mooi vol en levend.

Water
Veel mensen vergeten dat een kerstboom ook gewoon water nodig heeft. Zeker een kerstboom met kluit moet geregeld water hebben. Zorg dat de kluit genoeg water heeft en dat ‘ie goed vochtig blijft. Heb je een kerstboom op stam? Ook dan is water hoognodig. Giet enkele liters water in de bak waar je de boom in plaatst. Voeg aan die bak elke dag een halve tot een hele liter water toe.

Zo heb jij ook een mooie boom met kerst!

Lees ook: Maak deze prachtige ster voor in de kerstboom. Het kost maar 5 minuten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash