10 trucjes met olijfolie die niets met het bereiden van eten te maken hebben

Doe er je voordeel mee!

Een eetlepel olijfolie in de pan doen om er een heerlijk gerecht in te kunnen bereiden of een scheutje door de salade als dressing. Olijfolie heeft zich al lang bewezen nuttig te zijn in de keuken, maar wist je dat de olie ook erg nuttig is voor andere (huishoudelijke) klusjes?

Je hoeft niet de duurste olijfolie te gebruiken voor deze klusjes, een goedkope variant is prima.

10. Roestvrijstaal laten glansen

Doe een beetje olijfolie op een zacht doekje en wrijf hiermee langs roestvrijstalen pannen of de wasbak om strepen, watervlekken, aanslag of corrosie te voorkomen. Polijst de roestvrijstalen spullen met een schone zachte doek.

9. Aanslag op zilver vertragen

Na verloop van tijd kan er aanslag ontstaan op zilver. Hoewel olijfolie dit niet kan voorkomen, kan het goedje het proces wel vertragen. Doe een beetje olijfolie op een zacht stukje rubber en dep dit op het zilver.

8. Plakkerige stickers verwijderen

Soms houd je geen nagels over wanneer je een akelige sticker van een verpakking wilt verwijderen. De oplossing? Olijfolie. Doe een beetje olijfolie op de sticker en laat het 15 minuten rusten. Daarna kun je de sticker makkelijk verwijderen van bijvoorbeeld de onderkant van een bord of van plastic.

7. Parels reinigen

Na verloop van tijd kunnen pareloorlellen of -kettingen mat ogen, maar de meeste reinigingsproducten zijn te agressief voor parels. Wat dan wel werkt? Een beetje olijfolie. Wrijf een beetje olijfolie over de parels heen met een zacht doekje en de parelsieraden zullen weer schitteren.

6. Een vastzittende rits loskrijgen

Het is je vast weleens overkomen dat er geen beweging meer in een rits zat. Gelukkig is dit euvel makkelijk te verhelpen door een beetje olijfolie over de tanden van de rits te wrijven. Daarna glijdt-ie weer soepel naar beneden of naar boven.

5. Schoenen laten glimmen

Met schoenpoets kom je een heel eind wanneer je leren schoenen wat dof zijn geworden, alleen heeft niet iedereen dit altijd in huis. Grote kans dat je wel een fles olijfolie in de keuken hebt staan en laat dit nu ook prima helpen. Doe een beetje olijfolie op een zacht doekje en wrijf dit over leren of rubberen schoenen. Gebruik het alleen niet op suède!

Lees de 4 beste trucjes met olijfolie op de volgende pagina.

Pagina 1/2