Alcohol drinken met dit warme weer is niet slim en DIT is waarom

Je droogt sneller uit door het nuttigen van alcohol

Hoe verleidelijk het ook is om lekker een wijntje te drinken op het terras, in de tuin of op het balkon, het is niet altijd verstandig om drank te nuttigen met warm weer. Alcohol heeft veel nadelige effecten als het tropisch warm is. Tips en Weetjes zocht het uit en zet de nadelen voor je op rijtje.

Uitdroging
Alcohol zorgt ervoor dat je sneller uitdroogt. Het is namelijk zo dat je extra vaak moet plassen als je (veel) alcohol drinkt. Je lichaam neemt ander vocht minder goed op en zeker in de zon is dat een groot probleem. Als je toch van dat wijntje wil genieten, probeer dan vooraf en naderhand genoeg water te drinken.

Verdovend
Als je lekker in het zonnetje zit te genieten van een wijntje kan het zijn dat je minder snel voelt dat je verbrandt. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je pijn minder snel voelt en daardoor merk je dus niet dat je huid aan het verschroeien is.

Sneller verbranden
Niet alleen voel je het minder snel dat je verbrandt, maar je verbrandt ook sneller. Je bloedvaten gaan verder open staan en daardoor wordt je huid vatbaarder voor verbranding. Het is dus zeker aan te raden om je goed in te smeren op het terras.

Slecht slapen
Alcohol maakt je lichaam warmer. Je hebt vast dat warme gevoel van alcohol weleens meegemaakt. Dit stopt niet als je wil slapen. Je zal het heel warm hebben en je zal niet lekker kunnen slapen. Het is verstandiger om een lekker koud glas water te drinken voor het slapen gaan dan dat ene wijntje.

Bron: gezondheidsplein | Beeld ter illustratie