Het kan écht: zo jaag je alle spinnen weg uit je huis!

 

spin

Zo zal je geen last meer van ze hebben!

Dat we niet echt gek zijn op spinnen is vaak een understatement. We verafschuwen de wezens, ondanks dat we stiekem wel weten dat we veel groter en sterker zijn dan die achtpotige griezels. Nu het slechte weer weer begint is de kans groot dat we spinnen steeds vaker tegen zullen komen. Gelukkig is er een manier om van deze beesten af te komen, zonder dat je ze hoeft aan te raken! 

Van spinnen af komen was nog nooit zo makkelijk!

Munt
Vanaf nu hoef je je vriend, opa of vader niet meer te bellen als je een spin ziet zitten. De oplossing is namelijk heel simpel! Het enige wat je hoeft te doen is een muntplantje neerzetten op de plek waar je absoluut geen spinnen wilt zien. Spinnen houden namelijk absoluut niet van munt en zullen er ver van weg blijven. Als je een spin ziet zitten en hij moet op dat moment weg, dan kan het helpen om een klein beetje muntolie in een bakje naast hem neer te zetten. Hier is wel een beetje moed voor nodig, dat snappen we. Echter, zodra de spin de muntgeur rent zal hij heel snel je huis willen verlaten!

Feitje
Omdat we het stiekem wel leuk vinden om je te laten griezelen gaan we je nog een leuk feitje vertellen. Wist je dat een gemiddeld huis wel 1500 spinnen heeft? Toch maar naar de supermarkt om een extra muntplantje aan te schaffen?

Dit later nog eens lezen? Pin het op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pexels