Dankzij deze truc verwijder je aangekoekte etensresten op je barbecuerooster zonder moeite

Het is een fluitje van een cent

Als we het weerbericht mogen geloven kunnen we de barbecue weer tevoorschijn toveren en naar hartenlust buiten vlees braden. Hoewel barbecueën altijd weer een klein openluchtfeestje is, is het schoonmaken van de barbecue een vak apart. Helemaal dat rooster is een heidens karweitje. Het schrobben en boenen van je barbecuerooster is dankzij deze truc gelukkig verleden tijd.

Vaak genoeg vervloek je jezelf wanneer je de stalen ros weer uit de schuur rolt. Het zal niet de eerste keer zijn dat je ziet dat het barbecuerooster helemaal niet goed is schoongemaakt. Al tierend doe je verwoede pogingen om dat rooster schoon te maken. Tevergeefs, want echt schoon wil het niet echt worden. Is dit een herkenbaar scenario voor jou? Dan is deze tip echt wat voor jou.

Afkoelen
Maak je rooster altijd na het barbecueën schoon, laat het rooster wel helemaal afkoelen! Leg een rooster op een aantal kranten. Spuit het rooster vervolgens nat met behulp van een spuitfles. (Doe eventueel wat afwasmiddel bij het water.) Leg een krant op het rooster en spuit de krant ook helemaal nat. Laat het rooster vervolgens een nacht liggen. Haal de krant van het rooster af en je poetst het vuil supermakkelijk van het rooster af.

Bron: Libelle | Beeld: Tiphero